Γιάννενα: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - Κάθε χρόνο και πιο αισιόδοξα μηνύματα Γιάννενα: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - Κάθε χρόνο και πιο αισιόδοξα μηνύματα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - Κάθε χρόνο και πιο αισιόδοξα μηνύματα

Γιάννενα: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - Κάθε χρόνο και πιο αισιόδοξα μηνύματα
Πιθανή η άφιξη περισσοτέρων από 12 πτήσεων τσάρτερ από το εξωτερικό, σε εβδομαδιαία βάση, στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. 
Σε μια νέα εποχή, με περισσότερους επισκέπτες από το εξωτερικό, μπαίνει η Ήπειρος, με το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, να αποτελεί πλέον τον «μαγνήτη» που προσελκύει τους τουρίστες.
Ήδη άλλωστε τα μηνύματα ενόψει της επισκεψιμότητας των επόμενων μηνών είναι ιδιαίτερα θετικά, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από τις προκρατήσεις, αλλά και από τις συμφωνίες που υπογράφονται με αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά γραφεία του εξωτερικού για πτήσεις τσάρτερ.
Παράλληλα, όπως τονίστηκε στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, το απόγευμα της Δευτέρας, οι προοπτικές είναι ακόμη καλύτερες, αφού οι επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού περιμένουν και νέες πτήσεις από το εξωτερικό.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, στο οποίο παρουσιάστηκαν δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων, Κώστα Βλάχου, εντός του Απριλίου στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων οι πτήσεις από το εξωτερικό μπορούν να ξεπεράσουν τις 12 σε εβδομαδιαία βάση.
Ο ίδιος πάντως δε θέλησε να πει περισσότερα, απεύθυνε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για αυτοσυγκράτηση, αλλά και για φειδωλές δηλώσεις. Για πρώτη φορά πάντως επισημοποίησε τη συμφωνία για τις πτήσεις από το Ισραήλ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για έναν αριθμό πλέον των 13.000 αφίξεων σε ετήσια βάση.
Στη Γ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων έδωσαν το παρών ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας, ο αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας, επίσης όμως και σχεδόν το σύνολο των δημάρχων των καλλικρατικών δήμων των Ιωαννίνων.
Ο Αλ. Καχριμάνης και ο Θ. Μπέγκας έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα του αεροδρομίου, περνώντας πλέον στο επόμενο επίπεδο της προοπτικής αξιοποίησης αλλά και ιδιοκτησίας του αεροδρομίου.
Ο Περιφερειάρχης μάλιστα χρησιμοποίησε τον όρο «ωραία νύφη» για το αεροδρόμιο τονίζοντας πως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανοίξει το ζήτημα της παραχώρησης, όμως το σύνολο των φορέων θα πρέπει να κινηθεί συντονισμένα, για να διεκδικήσει και να αποκτήσει την ιδιοκτησία του.
«Θα αλλάξουν πολλά στο άμεσο μέλλον με το αεροδρόμιο, γιατί εδώ που φτάσαμε δεν το πίστευαν πολλοί, αλλά το αεροδρόμιο θα πρέπει να περάσει στα χέρια της τοπικής κοινωνίας. Είναι μία ωραία νύφη, που θα την θέλουν πολλοί στο άμεσο μέλλον», σημείωσε ο Περιφερειάρχης, που έκανε μία μακροσκελή αναφορά στις ενέργειες της Περιφέρειας για την προώθηση του τουρισμού των τεσσάρων εποχών και της συνεργασίας με το σύνολο των φορέων.
Οφέλη για την περιοχή
Από την πλευρά του ο Θ. Μπέγκας επέμεινε στα οφέλη που προκύπτουν για την περιοχή με την αναβάθμιση του αεροδρομίου υπενθυμίζοντας πως η δημοτική αρχή άνοιξε πριν από τρία χρόνια των κύκλο των συζητήσεων, «για να σχεδιάζουν οι θεσμοί και οι αρχές μαζί με τους επαγγελματίες του τουρισμού το μέλλον και όχι οι υπάλληλοι».
Ο αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας τόνισε ότι τον τελευταίο χρόνο η συνεργασία με την Περιφέρεια, την Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο και άλλους φορείς έχουν αποδώσει εξαιρετικούς καρπούς.
«Το πιο σημαντικό πλέον είναι να μάθουμε από τα λάθη μας και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών», τόνισε ο κ. Γκόλας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ioannina TV, στη Γ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων παρόντες ήταν σχεδόν το σύνολο των δημάρχων των Ιωαννίνων και οι εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών.
Έτσι, τοποθετήθηκαν για το ζήτημα της ενίσχυσης της επισκεψιμότητας οι δήμαρχοι Γ. Σεντελές, Β. Σπύρου, Ανδρ. Παπασπύρου, Μιχ. Πλιάκος, ο αντιδήμαρχος Πωγωνίου Αν. Γιούνης και από το Δήμο Μετσόβου ο Στ. Κασσάρος.
Την αναλυτική παρουσίαση των επόμενων βημάτων της Ένωσης Ξενοδόχων αλλά και έναν απολογισμό της δράσης το τελευταίο έτος, έκανε ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης Σαμ Κουδούνης, τονίζοντας πως για την Ένωση οι οκτώ δήμοι των Ιωαννίνων είναι οκτώ διαφορετικά τουριστικά υποπροϊόντα, με ανταγωνιστικά και μοναδικά πλεονεκτήματα.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - Κάθε χρόνο και πιο αισιόδοξα μηνύματα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5210863473212131704
Σχόλια
item