Γιάννενα: 8η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ - Ανέλαβε τα «ηνία» ο Ταξίαρχος, Δ. Μπολομύτης

Γιάννενα: 8η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ - Ανέλαβε τα «ηνία» ο Ταξίαρχος, Δ. Μπολομύτης
Παρουσία του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, η χθεσινή αλλαγή «σκυτάλης» στην ιστορική Μεραρχία
Αλλαγή φρουράς είχαμε χθες στην 8η Ταξιαρχία Πεζικού, καθώς μετά από δυο χρόνια στο «τιμόνι» της ιστορικής Μεραρχίας, ο Ταξίαρχος Νίκος Ανδριόπουλος, παρέδωσε τα κλειδιά στον Ταξίαρχο, Δημήτρη Μπολομύτη.
Η καθιερωμένη τελετή παράδοσης – παραλαβής, έγινε χθες στο Στρατόπεδο Κατσιμήτρου, παρουσία του Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, με τον αποχωρήσαντα Διοικητή της Ταξιαρχίας, να αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα διευθυντή στη Διεύθυνση Πληροφοριών και Ασφάλειας του ΓΕΣ.
Ο κ. Ανδριόπουλος, βρέθηκε στην 8η Ταξιαρχία, σε μία περίοδο έντονων αλλαγών και αναγκών ανταπόκρισης των Ενόπλων Δυνάμεων σε νέους πολυδιάστατους ρόλους, όπως στο προσφυγικό.
Σε αυτό άλλωστε αναφέρθηκε και ο απερχόμενος διοικητής κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του απερχόμενου διοικητή της 8ης Ταξιαρχίας.
Ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε πως η 8η Ταξιαρχία ανταποκρίθηκε ως όφειλε στις νέες προκλήσεις του πολυδιάστατου ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως είναι η αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Παράλληλα όμως, όπως σε ολόκληρη τη χώρα έτσι και στην περιοχή ευθύνης και αρμοδιότητάς της ήταν και παραμένει συνεχής η εκπαίδευση του προσωπικού με δράσεις ισχύος και αποτροπής κάθε κινδύνου.
Έπλεξε ακόμη το εγκώμιο των εφέδρων και εθνοφυλάκων για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ανταπόκρισής τους όπου ζητήθηκε και εξήρε τη συνεργασία με το σύνολο των φορέων της αυτοδιοίκησης και την τοπική κοινωνία.
Από την πλευρά του ο νέος διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας κ. Μπολομύτης αναφέρθηκε στους στόχους του, επισημαίνοντας πως αποτελεί υποχρέωση των Ενόπλων Δυνάμεων η συμβολή στην αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με την ισχυρή αποτρεπτική της ικανότητα.
«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά αντιθέτως θα πρέπει να βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, αναπτύσσοντας στο μέγιστο βαθμό την αποτρεπτική στρατιωτική ισχύ για την αντιμετώπιση των εθνικών προκλήσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: 8η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ - Ανέλαβε τα «ηνία» ο Ταξίαρχος, Δ. Μπολομύτης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4852330593444164760
item