Εντυπωσίασε τους Ιπταμένους & των 7 χωρών …Η «Red flag» της Ελλάδος! (φωτό & video) Εντυπωσίασε τους Ιπταμένους & των 7 χωρών …Η «Red flag» της Ελλάδος! (φωτό & video) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Εντυπωσίασε τους Ιπταμένους & των 7 χωρών …Η «Red flag» της Ελλάδος! (φωτό & video)

Εντυπωσίασε τους Ιπταμένους & των 7 χωρών …Η «Red flag» της Ελλάδος! (φωτό & video)
Επτά χώρες συμμετείχαν στην αεροπορική άσκηση Ηνίοχος 2018, με το Ισραήλ να προστίθεται την τελευταία στιγμή δίπλα στην Ελλάδα, την Κύπρο, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Με ορμητήριο την 117 πτέρυγα μάχης στην Ανδραβίδα, τα πληρώματα αναπτύσσουν διαφορετικές αποστολές καλούμενα να αντεπεξέλθουν σε διαφορετικά σενάρια ανταποκρινόμενα σε πολυσύνθετα περιβάλλοντα μάχης.
«Παράλληλα με τον επιχειρησιακό μας ρόλο και με τις καθημερινές επιχειρησιακές μας αποστολές, αυτήν την εμπειρία, που αποκομίζεται από αυτές τις ασκήσεις μεταφέρεται στο προσωπικό και ουσιαστικά μεταφέρεται σε όλην την πολεμική αεροπορία μέσα από τις διασυλλογικές ασκήσεις, που συμμετέχουμε κι επακόλουθα μεταφέρεται και στο Αιγαίο.
Δεν υπάρχει ουσιαστική ανησυχία σ’ εμάς διότι ξέρουμε πως αν κληθούμε κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στον ρόλο που έχουμε», επισημαίνει ο Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Οικονομόπουλος, διοικητής σμήνους της 335 μοίρας.
Ένας από τους Έλληνες πιλότους, ο οποίος λαμβάνει μέρος στην άσκηση, είναι και Σμηναγός ο Βασίλης Καλογερίδης,  της 335 Mοίρας που  ψηφίστηκε στο ΝΑΤΟ από συναδέλφους του ως ο ιπτάμενος, που θα ήθελαν να έχουν δίπλα τους στη μάχη.
«Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ΝΑΤΟϊκοί μας σύμμαχοι επέλεξαν εμάς διότι όπως φαίνεται και στις επιδόσεις που είχαμε διότι τα στατιστικά που πετύχαμε ήταν τα υψηλότερα έναντι των υπολοίπων σχηματισμών.
Η εκπαίδευση που λαμβάνει ένας Ιπτάμενος της πολεμικής αεροπορίας κάθε ημέρα κι όχι χρόνο με τον χρόνο, αλά μέρα με την ημέρα, αυξάνεται και γίνεται πιο ποιοτική», αναφέρει ο Σμηναγός Βασίλης Καλογερίδης της 335 μοίρας.
Η άσκηση Ηνίοχος ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια και σήμερα έχει εξελιχθεί σε μία από τις πλέον σημαντικές αεροπορικές ασκήσεις στην Ευρώπη
«Με περισσότερες από 100 απογειώσεις καθημερινά, η πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει το προσωπικό της Πολεμικής αεροπορίας σε ένα περιβάλλον σύνθετης μάχης» μετέδωσε από την Ανδραβίδα η απεσταλμένη του Euronews, Φαίη Δουλγκέρη.
Epirusblog Gr
5 of 5
Εντυπωσίασε τους Ιπταμένους & των 7 χωρών …Η «Red flag» της Ελλάδος! (φωτό & video)
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5734692786062121179
Σχόλια
item