Ολοκληρώθηκε η εκταμίευση των 5,7 δισεκ. από τον ESM

Ολοκληρώθηκε η εκταμίευση των 5,7 δισεκ. από τον ESM

Ολοκληρώθηκε η εκταμίευση της υποδόσης στήριξης ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), η οποία είχε εγκριθεί χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο του θεσμού.

Από την τρίτη αξιολόγηση εκκρεμεί ακόμα η αποδέσμευση 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, η οποία θα γίνει το νωρίτερο τον Μάιο, εφόσον διαπιστωθεί πως η Αθήνα αποπληρώνει ληξιπρόθεσμα χρέη προς ιδιώτες με δικούς της πόρους αλλά και με προϋπόθεση ότι θα έχει βελτιωθεί η τέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Περίπου τα μισά από τα συνολικά 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, ενώ 1,9 δισεκ. θα διοχετευθούν στο δημοσιονομικό «μαξιλαράκι» που συγκροτεί η Αθήνα για τη μετα-Μνημονιακή περίοδο. Ακόμα 1,5 δισεκ. θα διατεθούν την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο ESM έχει πλέον εκταμιεύσει 45,9 δισεκ. ευρώ στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου, από τα 86 δισεκ. που προέβλεπε το πρόγραμμα.

Συνολικά, μαζί με τον πρόδρομό του τον EFSF που χρηματοδότησε το δεύτερο Μνημόνιο, ο ESM έχει διαθέσει 187,77 δισεκ. ευρώ στη χώρα μας.
epirusblog.gr
5 of 5
Ολοκληρώθηκε η εκταμίευση των 5,7 δισεκ. από τον ESM
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4120156112932121306
item