Στρες μέσα στην ημέρα: 4 απλές συμβουλές για να μειωθεί επιτόπου Στρες μέσα στην ημέρα: 4 απλές συμβουλές για να μειωθεί επιτόπου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στρες μέσα στην ημέρα: 4 απλές συμβουλές για να μειωθεί επιτόπου

Στρες μέσα στην ημέρα: 4 απλές συμβουλές για να μειωθεί επιτόπου

Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε το στρες είναι η σωματική άσκηση. Πρόκειται για τον πιο εγγυημένο τρόπο να εκτονώσετε τον θυμό σας, να συμβάλλετε ταυτόχρονα στην καλή σας φυσική κατάσταση, αλλά και να αποσπάσετε την προσοχή σας από όσα σας απασχολούν.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για το Άγχος και την Κατάθλιψη, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα 4 βήματα, όταν είστε στρεσαρισμένοι:

-Να ασκείστε 5 ημέρες την εβδομάδα για 30 λεπτά κάθε μέρα. Φροντίστε να κάνετε συχνές και τακτικές ασκήσεις, ακόμα και σε μικρές δόσεις, αντί να κάθεστε σχεδόν σε αδράνεια κατά τον ελεύθερό σας χρόνο. 


Το περπάτημα, το τρέξιμο και η ποδηλασία είναι οι καλύτερες λύσεις. 

-Βρείτε τι σας είναι πιο ευχάριστο. Προτιμάτε ένα ομαδικό μάθημα γυμναστικής, ή την ατομική εξάσκηση;

-“Κατεβάσετε” μουσική, audiobooks και podcasts για να ακούτε, ενώ ασκείστε. Ζητήστε από κάποιον φίλο να ασκείται μαζί σας για παρέα.

-Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να προσαρμοστεί σε μια νέα ρουτίνα άσκησης. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται 4-8 εβδομάδες για να προσαρμοστούν και να αισθανθούν σε καλύτερη φυσική κατάσταση.
Epirusblog Gr
5 of 5
Στρες μέσα στην ημέρα: 4 απλές συμβουλές για να μειωθεί επιτόπου
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1272239176850589806
Σχόλια
item