Αυτές είναι οι 4 συμπεριφορές που προμηνύουν ένα διαζύγιο

Αυτές είναι οι 4 συμπεριφορές που προμηνύουν ένα διαζύγιο
Οι σχέσεις είναι μια επιστήμη. Ο Αμερικανός ψυχολόγος John Gottman έχει μελετήσει τις σχέσεις για 40 χρόνια και βρήκε 4 επικίνδυνους τύπους συμπεριφοράς που ο ίδιος αποκαλεί: “Οι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης”.


Σας προτείνουμε να εξετάσετε τις προτάσεις αυτού του ειδικού με προσοχή, προκειμένου να κρατήσετε την αγάπη σας μακριά από τη μιζέρια.

Οι ψυχολόγοι αποκαλύπτουν αυτές τις 4 συμπεριφορές ως τους μεγαλύτερους προγνωστικούς παράγοντες διαζυγίου

ΠεριφρόνησηΕνδείξεις: Ένας από τους συντρόφους διακωμωδεί τον άλλο ιδιωτικά ή δημόσια, δίνει προσβλητικά ψευδώνυμα και δεν εκτιμά τη γνώμη του άλλου συντρόφου. Με απλά λόγια, δείχνει ότι δεν εκτιμά τον σύντροφό του και αισθάνεται πολύ πιο σημαντικός.
Πώς να το διορθώσετε: Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός αγαπημένου προσώπου που έγινε αντικείμενο χλευασμού και προσπαθήστε να δείτε την κατάσταση από τη δική του άποψη. 
Στη συνέχεια φροντίστε να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας πόσο πολύ τους αγαπάτε κάθε φορά που θέλετε να τους διακωμωδείτε.
περιφρονητική συμπεριφορά© Paramount Pictures
ΚριτικήΕνδείξεις: Ένας από τους συντρόφους ενοχλείται, σε κάθε λάθος που κάνει ο άλλος σύντροφος και ανακαλεί παρόμοιες καταστάσεις από το παρελθόν. Ως αποτέλεσμα, δεν επικρίνεται το λάθος, αλλά η προσωπικότητα του συντρόφου, με αποτέλεσμα λέξεις όπως “Πάντα κάνεις τα πάντα λάθος”.
Πώς να το διορθώσετε: Μην χρησιμοποιείτε ένα επιθετικό τόνο στην κουβέντα και μην μετατρέπετε ένα μικρό πρόβλημα σε εκατομμύρια άλλα. Ζητήστε ήρεμα από το σύντροφό σας να κάνει τα πράγματα διαφορετικά την επόμενη φορά και ακόμα καλύτερα, αναφέρετε το αυτό χωρίς να το συνδέετε με μεγάλη σημασία για την κατάσταση. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο.
επικριτική συμπεριφορά© Universal Pictures
Αμυντική συμπεριφοράΕνδείξεις: Ένας από τους δύο πιστεύει ότι έκανε κάτι λάθος και για να αποφύγει την κριτική, προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του αμέσως και αρκετά επιθετικά. Μια τέτοια κατάσταση χαρακτηρίζεται από φράσεις όπως “Στην πραγματικότητα, δεν θα έπρεπε να το κάνω!”, “Δεν φταίω εγώ!” και ούτω καθεξής. Ως αποτέλεσμα, οι απαντήσεις του συντρόφου γίνονται απότομες και όλα καταλήγουν σε επώδυνα αμοιβαία παράπονα .
Πώς να το διορθώσετε: Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πολύ πιο εύκολο να αναλάβετε την ευθύνη για τη συμπεριφορά σας και να ζητήσετε συγγνώμη σε εύθετο χρόνο. Τότε δεν θα σπαταλήσετε πολύ χρόνο σε άσκοπη επιχειρηματολογία και μπορείτε να περάσετε σε πιο ευχάριστα πράγματα.
αμυντική συμπεριφορά© Paramount Pictures
Αποφυγή συγκρούσεωνΕνδείξεις: Στην αίσθηση ότι έρχεται μια καταιγίδα, μερικοί άνθρωποι προτιμούν να ανταποκριθούν στα παράπονα γρήγορα και χωρίς συγκινήσεις. Εναλλακτικά, αγνοούν το σύντροφό τους με όλους τους δυνατούς τρόπους.
Πώς να το διορθώσετε: Μην τρέχετε μακριά ή να μένετε μόνοι με τα συναισθήματα σας. Προσπαθήστε να λύσετε το πρόβλημα ειρηνικά. Αν δεν το κάνετε αυτό, θα επιστρέψει σίγουρα στο μέλλον σε μεγαλύτερη κλίμακα.
αποφυγή συγκρουσης© 20th Century Fox
epirusblog.gr
5 of 5
Αυτές είναι οι 4 συμπεριφορές που προμηνύουν ένα διαζύγιο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8962490010651764693
item