Ιταλία: Οι 3 άνθρωποι που πρέπει να βάλουν τάξη στο χάος που προκάλεσαν οι εκλογές [εικόνες] Ιταλία: Οι 3 άνθρωποι που πρέπει να βάλουν τάξη στο χάος που προκάλεσαν οι εκλογές [εικόνες] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ιταλία: Οι 3 άνθρωποι που πρέπει να βάλουν τάξη στο χάος που προκάλεσαν οι εκλογές [εικόνες]

Ιταλία: Οι 3 άνθρωποι που πρέπει να βάλουν τάξη στο χάος που προκάλεσαν οι εκλογές [εικόνες]
Οι εκλογές στην Ιταλία περισσότερο δημιούργησαν παρά απάντησαν ερωτήματα. Τώρα, τρεις άνθρωποι πρέπει να προσπαθήσουν να βρουν λύση σε αυτό το αδιέξοδο. Και για έναν τέταρτο, μπορεί τελικά η παρουσία του στην πολιτική σκηνή να έφτασε στο τέλος της.
Σύμφωνα με το Bloomberg αυτοί οι άνθρωποι είναι ο Σέρτζιο Ματαρέλα, ο Λουίτζι Ντι Μάιο, ο Ματέο Σαλβίνι και βέβαια ο τέταρτος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Σέρτζιο Ματαρέλα: Η επόμενη κίνηση θα γίνει από τον 76χρονο πρόεδρο της Ιταλίας. Είναι εκείνος που πρέπει να προτείνει τον επόμενο πρωθυπουργό. Για να το κάνει, πρέπει να κάνει κρίσιμες συζητήσεις με δύο πολιτικούς ηγέτες που ήλπιζε να μη χρειαστεί να ασχοληθεί ξανά μαζί τους.
Λουίτζι Ντι Μάιο: Το ιταλικό «σύστημα» για χρόνια προσπαθούσε να κρατήσει το Κίνημα των Πέντε Αστέρων μακριά από την εξουσία. Τώρα, ο ηγέτης του απαιτεί την ευκαιρία να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.
Ματέο Σαλβίνι: Ακόμη χειρότερα για τον Ματαρέλα, ο μεγάλος νικητής ήταν ο δημαγωγός κατά των μεταναστών. 
Η Λέγκα του Βορρά του Σαλβίνι κέρδισε αρκετές έδρες για να πάρει τον έλεγχο της κεντροδεξιάς συμμαχίας, που θα είναι η μεγαλύτερη ομάδα στο κοινοβούλιο. Επίσης θα πιέσει για να δοθεί και σε αυτόν η ευκαιρία.
Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Υποσχέθηκε ότι θα ολοκλήρωνε μία εντυπωσιακή πολιτική ανάκαμψη, αλλά είδε το κόμμα του να «χάνει» από εκείνο του Σαλβίνι. Ισως πλέον ο 81χρονος να έχει ξοφλήσει.
Μία επιλογή, συνεχίζει το Bloomberg, θα ήταν η Λέγκα του Βορρά να σπάσει τη συμμαχία της με τον Μπερλουσκόνι και τους άλλους κεντροδεξιούς και να πάει με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων. 
Αν και τόσο ο Ντι Μάιο όσο και ο Σαλβίνι είχαν αποκλείσει μία τέτοια συνεργασία προεκλογικά, τον Οκτώβριο ο δεύτερος είχε πει ότι αν η κεντροδεξιά δεν εξασφαλίσει πλειοψηφία, θα καλούσε τον ιδρυτή των Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο. 
Ομως, έχοντας πάρει τον έλεγχο της ιταλικής Δεξιάς, ο Σαλβίνι δεν έχει κίνητρο να γίνει το... δεύτερο βιολί για τον Ντι Μάιο.

Epirusblog Gr
5 of 5
Ιταλία: Οι 3 άνθρωποι που πρέπει να βάλουν τάξη στο χάος που προκάλεσαν οι εκλογές [εικόνες]
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 6369020618551424280
Σχόλια
item