Επενδύσεις 2 δισ. στην Ελλάδα για ανάπτυξη οπτικών ινών ετοιμάζει ο ΟΤΕ Επενδύσεις 2 δισ. στην Ελλάδα για ανάπτυξη οπτικών ινών ετοιμάζει ο ΟΤΕ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Επενδύσεις 2 δισ. στην Ελλάδα για ανάπτυξη οπτικών ινών ετοιμάζει ο ΟΤΕ

Επενδύσεις 2 δισ. στην Ελλάδα για ανάπτυξη οπτικών ινών ετοιμάζει ο ΟΤΕ

Με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Telekom, Τιμ Χέτγκες, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής. 

Στην συνάντηση οι επικεφαλής της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ ενημέρωσαν τους κυρίους Τσίπρα και Παππά πως ο όμιλος ΟΤΕ θα επενδύσει στην ελληνική οικονομία 2 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τέσσερα έτη.

Μία από τις βασικές επενδύσεις θα αφορά στην ανάπτυξη οπτικών ινών σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά.

Για επένδυση που αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της», κάνει λόγο, μέσω Twitter ο κ. Τσίπρας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χέτγκες ανέφερε πως ο γερμανικός όμιλος έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ μίλησε και για τη δέσμευση της Deutsche Telekom να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 5% του ΟΤΕ από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, με τίμημα που θα ανέλθει στο ποσό των 284 εκατομμυρίων ευρώ. 

Μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης του 5%, η συμμετοχή του γερμανικού ομίλου στον ΟΤΕ θα ανέλθει σε ποσοστό 45%.
Epirusblog Gr
5 of 5
Επενδύσεις 2 δισ. στην Ελλάδα για ανάπτυξη οπτικών ινών ετοιμάζει ο ΟΤΕ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8340333163647996702
Σχόλια
item