Γιάννενα: Ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ. ΠΓΝΙ Για Την Στάση Εργασίας Την Πέμπτη 29 Μάρτη Γιάννενα: Ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ. ΠΓΝΙ Για Την Στάση Εργασίας Την Πέμπτη 29 Μάρτη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ. ΠΓΝΙ Για Την Στάση Εργασίας Την Πέμπτη 29 Μάρτη

Γιάννενα: Ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ. ΠΓΝΙ Για Την Στάση Εργασίας Την Πέμπτη 29 Μάρτη

ΠΑΜΕ Π.Γ.Ν.Ι. 23 ΜΑΡΤΗ 2018  ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.Ι

ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ,ΤΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΓΝΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΓΝΙ ΚΑΙ ΤΟΥ  Ε.Σ.Υ.                                ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ,  7 έως 10 ΤΟ ΠΡΩ
Ϊ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8π.μ. ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ                                                                    
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 9π.μ. ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ             και  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,

Δεν είναι μόνο η καθημερινή μας εμπειρία στο νοσοκομείο που μας κάνει να αισθανόμαστε ό,τι οι εργασιακές μας συνθήκες και οι συνθήκες νοσηλείας των ασθενών μας, γίνονται χρόνο με τον χρόνο σταθερά χειρότερες. Έρχονται και τα επίσημα στοιχεία του ΠΓΝΙ να το πιστοποιήσουν με αδιαμφισβήτητο τρόπο. 


Σε πείσμα της άθλιας προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση, η διοίκηση και η Ε.Α.Π. (ΣΥΡΙΖΑ) να ωραιοποιήσουν την κατάσταση και να επιβάλλουν με την προπαγάνδα τους ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να επεκταθούν κλινικές και να λειτουργήσουν νέες με την παραπέρα εκμετάλλευση του υπάρχοντος προσωπικού, στην ετήσια έκθεση πεπραγμένων 2017-2018 του ΠΓΝΙ που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΠΓΝΙ, βρίσκει κανείς τα εξής αποκαλυπτικά στοιχεία:

«Διατηρήθηκε η αυξητική τάση του συνολικού αριθμού εξυπηρετούμενων ασθενών, από τα όλα γενικά τα Τμήματα του Νοσοκομείου ξεπερνώντας πλέον τους 350.000 ασθενείς ετησίως, παρουσιάζοντας αύξηση 2,99% σε σχέση με το 2016 και κατά 32,30% σε σχέση με το 2012 . 


Η αυξητική τάση εξυπηρετούμενων ασθενών αφορά τόσο τους νοσηλευθέντες ασθενείς σε κλινικές όσο και τους ασθενείς που επισκέπτονται είτε τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου.»   «Έτσι ενώ το 2012 σε κάθε ιατρό (οποιασδήποτε βαθμίδας) αντιστοιχούσαν 490 ασθενείς ετησίως, το 2015 αντιστοιχούσαν 604 και το 2017 ο αριθμός αυτός ανήλθε στους 755 ασθενείς, παρουσιάζοντας αύξηση των εξυπηρετούμενων ασθενών ανά γιατρό κατά 54,02%.     
         
Αντίστοιχα για το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ το 2012 σε κάθε νοσηλευτή/τρια αντιστοιχούσαν 311 ασθενείς ετησίως, το 2015 αντιστοιχούσαν 382 και το 2017 ο αριθμός αυτός ανήλθε στους 410 ασθενείς ανά νοσηλευτή/τρια, παρουσιάζοντας αύξηση των εξυπηρετούμενων ασθενών ανά νοσηλευτή/τρια  κατά 31,84%.»

Συμπέρασμα : αντί σήμερα να είναι το κύριο ζητούμενο η μείωση της επιβάρυνσης των υγειονομικών του ΠΓΝΙ και η αύξηση της ασφάλειας της νοσηλείας των ασθενών, μέσω άμεσων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, γίνεται μια επιθετική προσπάθεια από την Διοίκηση και τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ να φορτωθεί το υπάρχων προσωπικό με επιπλέον φορτίο, μέσα από την επέκταση και το άνοιγμα νέων κλινικών, αντί να αναλάβει  την ευθύνη να λειτουργήσει κάθε νέα δραστηριότητα με πρόσληψη νέου προσωπικού.

Αποδεικνύεται ότι η μέτρηση βαρύτητας μέσω της μεθόδου του ΕΣΑΝ είχε στόχο να συγκαλύψει την συνολική υπέρμετρη επιβάρυνση όλων των τμημάτων του ΠΓΝΙ με τα φαιδρά αποτελέσματα που οδήγησε.
Αποδεικνύεται ότι  έξοδος από τα μνημόνια και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, για τους υγειονομικούς σημαίνει την χειροτέρευση της εργασιακής μας ζωής

«ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ»  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ  ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

«Τέλος όσον αφορά την ασφαλιστική κάλυψη των νοσηλευθέντων ασθενών, κατά το 90,40% είναι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, το 4,23% ανασφάλιστοι του Ν.4368/2016»

Συμπέρασμα: είτε οι ανασφάλιστοι που υπολογίζονται στο  22% του γενικού πληθυσμού δεν αρρωσταίνουν είτε ισχύει αυτό που επιβεβαιώνει η καθημερινή εμπειρία, ότι δηλ.  η περιβόητη πρόσβαση των ανασφάλιστων σημαίνει ισότιμη πρόσβαση σε πληρωμές μέσω της συμμετοχής σε εξετάσεις και φάρμακα . 

Και αυτή η κυβέρνηση παρά την δραστική περικοπή κρατικών δαπανών, δεν επέστρεψε στην ασφαλιστική κάλυψη χιλιάδες εξετάσεις και φάρμακα τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν σήμερα ανασφάλιστοι αλλά και ασφαλισμένοι.  Γι΄αυτό μόνο το 4% κάνει χρήση του περιβόητου νόμου.
Οι υπόλοιποι είτε δεν ξεκινάνε καν την κοστοβόρα διαδικασία θεραπειών, είτε απευθύνονται στα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, με μειωμένες απαιτήσεις και θεραπευτικά αποτελέσματα.

ΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Α.Π. ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ??

Η Διοίκηση και  ο συνδικαλιστικός της βραχίονας έχουν  πάρει την σκυτάλη από την κυβέρνηση, η οποία μετά την κατάργηση του δικαιώματος για κήρυξη απεργίας στα 1οβάθμια σωματεία του ιδωτικού τομέα και μετά την εκβιαστική τροπολογία Γεροβασίλη για καρατόμηση των προϊσταμένων που θα συμμετάσχουν στην απεργία αποχή από την αντιδραστική αξιολόγηση στο Δημόσιο, έχει δώσει πανελλαδικά εντολές υλοποίησης των αντιδημοκρατικών επιλογών της στις Διοικήσεις και τους συνδικαλιστές της.

Η οξεία επίθεση της Ε.Α.Π. στην απόφαση της γενικής συνέλευσης οφείλεται στο ότι

1. Απέτυχε αυτή τη φορά να εξασφαλίσει κάλυψη στη διοίκηση και να κρατήσει σε καταστολή τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων. Δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το «φύλλο συκής» που αποτέλεσαν οι λίγες «δίκαιες» μετακινήσεις για να κρυφτεί το μεγάλο σχέδιο μετακινήσεων για εξυπηρέτηση των επεκτάσεων κλινικών και ανοίγματος νέων.  Άλλωστε αυτόν το ρόλο τον παίζει από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τον υπηρετεί όσο άγρια κι αν είναι η πολιτική κυβέρνησης- διοίκησης.

2. Έχασε προς στιγμήν την αγαστή συνεργασία με ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ που επί δύο χρόνια εξασφάλισε την πλήρη αδράνεια του συλλόγου, την πλήρη ανοχή στις ενέργειες της διοίκησης. Τα περί έρωτα ΠΑΜΕ και ΔΑΚΕ είναι μάλλον «ζηλοτυπικό παραλήρημα» της Ε.Α.Π. για την «στιγμιαία απιστία» ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ.

3. Απέτυχε να δεσμεύσει την γεν. συνέλευση στην γραμμή  της «νέας» απόφαση της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση, όπου ΑΡΜΑ(σύριζα)-ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ αφού συγκροτήσανε προεδρείο από κοινού μπήκανε σε επιτροπή διαλόγου με την κ. Γεροβασίλη για να αποφασίσουνε μια «καλή» αξιολόγηση, ετοιμάζοντας την κολοτούμπα και τον συμβιβασμό με την αντεργατική πολιτική στο δημόσιο.


4. Άνοιξε η συζήτηση για το ποιος σχεδιάζει την είσοδο ιδιωτών και ασφαλιστικών εταιριών στο Ε.Σ.Υ. όπου το ερώτημα που θέτουνε  στην ΔΑΚΕ και τον τοπικό τομεάρχη Υγείας, πρώτα πρέπει να το απαντήσουν οι ίδιοι ,καθώς είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης η ανάγκη εισόδου των ασφαλιστικών εταιριών στο ΕΣΥ, μετά τις δραστικές περικοπές κρατικών δαπανών σε Υγεία και Ασφαλιστικά Ταμεία (νόμος Κατρούγκαλου) .


Όπως πρέπει να απαντήσουνε για την λειτουργία και επέκταση της ΑΕΜΥ Α.Ε. που λειτουργεί δομές υγείας ενταγμένες στο Ε.Σ.Υ. (νοσοκομείο Σαντορίνης) όπως επίσης  για την επαναλειτουργία της ΕΣΑΝ Α.Ε. (από τον Ιούλη του 2018), που αποτελούσε το 2014 «την ταφόπλακα του Ε.Σ.Υ.» για τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα η κυβέρνηση την θέτει σε λειτουργία με αποκλειστικό  μέτοχο το δημόσιο, που δείχνει ξεκάθαρα ότι το δημόσιο που χτίζει η  ΕΕ, είναι το δημόσιο επιχειρηματίας με νοσοκομεία «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» που απαιτούν φθηνό, ευέλικτο προσωπικό και ασθενείς πελάτες. 


Γι΄αυτό και η αξιολόγηση του Δημοσίου είναι στον πυρήνα των αξιολογήσεων για  την εξέλιξη της καπιταλιστικής οικονομίας από την Τρόικα.

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Συνάδελφοι,ισσες,
Δεν έχει νόημα να περιμένουμε για ακόμη μια φορά κάποιον σωτήρα. Η απογοήτευση και η μείωση των απαιτήσεων που κυριαρχεί ανάμεσά μας πρέπει τώρα να «ξεριζωθεί».


Αυτό όμως δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας μόνος του. Γι΄ αυτό πρέπει να δώσουμε ανάταση στις συλλογικές διαδικασίες και διεκδικήσεις.
Να στηρίξουμε τους πιο εκτεθειμένους  συναδέλφους, όπως οι κάθε λογής συμβασιούχοι που πρέπει να απαιτήσουμε από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του συλλόγου ΤΩΡΑ να γίνουν μέλη του σωματείου για να έχει νόημα και περιεχόμενο το αίτημα για ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ και να μην αποτελεί υποκριτικό αίτημα του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Να διεκδικήσουμε με σχέδιο και επιμονή, να υλοποιήσει η διοίκηση και η κυβέρνηση              τα 10 σημεία-αιτήματα που αποφάσισε η γενική συνέλευση και να «βάλουμε στην άκρη»

όποιον υπονομεύει τα δίκαια αιτήματά μας.

.epirus-tv-news.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ. ΠΓΝΙ Για Την Στάση Εργασίας Την Πέμπτη 29 Μάρτη
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 567938739578064408
Σχόλια
item