Γιάννενα: Κοπή πίτας με το βλέμμα στο Πανευρωπαϊκό του 2019! Γιάννενα: Κοπή πίτας με το βλέμμα στο Πανευρωπαϊκό του 2019! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κοπή πίτας με το βλέμμα στο Πανευρωπαϊκό του 2019!

Γιάννενα: Κοπή πίτας με το βλέμμα στο Πανευρωπαϊκό του 2019!

Πρωταθλητής Ελλάδος για 29η συνεχόμενη χρονιά στέφθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο οποίος γιόρτασε τις περσινές του επιτυχίες με μία λαμπερή εκδήλωση στο «Πάρκο Ναυτικού Ομίλου» παρουσία πλήθους κόσμου, στελεχών της Διοίκησης, αθλητών, προπονητών, γονέων, βετεράνων της Κωπηλασίας και πολλών επισήμων. 

Στο επίκεντρο βρέθηκε φυσικά και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων του 2019, το οποίο διεκδίκησαν πέρυσι και κέρδισαν ως διοργάνωση τα Γιάννενα, με την Πρόεδρο του Ν.Ο.Ι. και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων να κάνουν λόγο για ανάγκη στενής συνεργασίας και πολλής δουλειάς ώστε να κερδηθεί το στοίχημα.


Οι παρουσίες
Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση του Ναυτικού Ομίλου παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Δημήτριος Δημάκος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων Βασίλης Βλέτσας, ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Βαγγέλης Παλατζίδης, ο πρ. Πρόεδρος και περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Πάϊκας, εκπρόσωποι της 8ης Ταξιαρχίας, της Μητρόπολης Ιωαννίνων κ.α.


Η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.
Ανοίγοντας την εκδήλωση, η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου καλωσόρισε επίσημους προσκεκλημένους, αθλητές, προπονητές, γονείς σημειώνοντας πως «η παρουσία όλων μας εδώ είναι κι ένα μήνυμα για να ανανεώσουμε τις επιτυχίες αυτού του Ομίλου και για το καινούριο δυναμικό ξεκίνημα των αθλητών και των προπονητών μας που είναι η κινητήριος δύναμη του σωματείου μας».


Ακολούθως, έκανε εκτενή αναφορά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων που θα φιλοξενήσουν τα Γιάννενα τον Σεπτέμβριο του 2019 σημειώνοντας τα εξής: «Θέλουμε να κερδίσουμε μετάλλια και διακρίσεις; Θέλουμε να πετύχουμε στη διοργάνωση; 


Να τιμήσουμε τον τόπο μας; Βεβαίως ναι, αλλά πριν απ’ αυτά θα πρέπει να τρέξει ο Όμιλος τις υποχρεώσεις του και η πόλη τις δικές της. Χρειαζόμαστε ως Όμιλος γι’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μας με τη βοήθεια όλων των πολιτών και του συνόλου των τοπικών φορέων. 

Θέλουμε να σας έχουμε όλους αρωγούς στη δύσκολη αυτή προσπάθεια. Όλοι σ’ αυτή την πόλη έχουμε να κερδίσουμε από αυτή τη διοργάνωση και άμεσα και μακροπρόθεσμα». 

Η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. δεν παρέλειψε να μνημονεύσει όλους όσους θήτευσαν ως παράγοντες στον Ναυτικό Όμιλο όλα τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο Πρόεδρο Σωτήρη Στάμο, ο οποίος, όπως σημείωσε, «μας άφησε παρακαταθήκη για το μέλλον. 


Παρακαταθήκη την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε, αλλά παράλληλα να πάμε το σωματείο και πιο πέρα, πιο ψηλά». 

Η κ. Παλαιοπάνου έκλεισε την ομιλία της με ευχές για τη νέα χρονιά, τονίζοντας με έμφαση: «Είμαστε υπεύθυνοι για την ιστορία μας και για αυτούς που την έφτιαξαν ως τώρα. Ας την τιμήσουμε και ας την δυναμώσουμε και άλλο»!

Οι χαιρετισμοί
- Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Αλέκος Καχριμάνης υπογράμμισε πως «ως Περιφέρεια έχουμε κάνει μια συζήτηση με τον Όμιλο και δεσμευτήκαμε πως θα βοηθήσουμε, σε συνεργασία με το ΠΕΑΚΙ, όπου χρειαστεί για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπως θα κάνει και ο Δήμος Ιωαννιτών. 


Δεν είναι μόνο ότι πρέπει να φτιάξουμε τον υγρό στίβο Κωπηλασίας, αλλά και την ίδια τη λίμνη. Έχουμε αρχίσει μια παλιά προσπάθεια με μια οργανωμένη επιτροπή επιστημόνων και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι η Παμβώτιδα χειμώνα – καλοκαίρι το σήμα κατατεθέν της περιοχής μας».

- Ο βουλευτής Γιάννης Στέφος αναφέρθηκε στη συγκροτημένη προσπάθεια που έγινε για την επιτυχή διεκδίκηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας του 2019, τονίζοντας πως «όταν συνεργαζόμαστε είτε με τον Δήμο, είτε με την Περιφέρεια, είτε με το ΠΕΑΚΙ είτε με την Κυβέρνηση, έχουμε θεαματικά αποτελέσματα όχι μόνο για τον αθλητισμό και τις υποδομές αλλά και για άλλα σοβαρά ζητήματα που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής μας όπως το Αεροδρόμιο».


- Σε επιστολή του που αναγνώστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, αφού εξέφρασε την ευχή ο Ν.Ο.Ι. να εξακολουθήσει να στέφεται Πρωταθλητής φέρνοντας νέες επιτυχίες στην πόλη, υπογράμμισε την ανάγκη της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επιτυχία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, διοργάνωση που αποτελεί στοίχημα για τα Γιάννενα, όπως σημείωσε. Δήλωσε δε πως ο Δήμος θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια.


- Ο Δήμαρχος Ζίτσας και παλιός πρωταθλητής της Κωπηλασίας Μιχάλης Πλιάκος θυμήθηκε τα δικά του αθλητικά χρόνια στον Όμιλο, επισημαίνοντας πως «πρέπει να στηρίξουμε όλοι μας το νέο Συμβούλιο του Ομίλου, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε μία κρίσιμη καμπή περνώντας από τα πολλά χρόνια επιτυχιών στη νέα εποχή που πρέπει να συνεχιστεί με επιτυχίες». Δήλωσε δε αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα κάνει το σωματείο. 


- Τον λόγο έλαβε τελευταίος ο μοναδικός επιζών σήμερα από τα ιδρυτικά μέλη του Ναυτικού Ομίλου, αθλητής και παράγοντας του Ν.Ο.Ι. Γεώργιος Νικολαΐδης, ο οποίος ευχήθηκε καλή νέα χρονιά με πολλές επιτυχίες. «Είμαι βέβαιος ότι το νέο Δ.Σ. θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε ο Όμιλος να παραμείνει Πρωταθλητής Ελλάδος, αλλά και προκειμένου να συνεχίσει η εθνική ομάδα της Κωπηλασίας να απαρτίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της από δικούς του αθλητές», τόνισε χαρακτηριστικά.


Βραβεύσεις αθλητών
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου που διακρίθηκαν πέρυσι σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις όπως το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, το Παγκόσμιο Εφήβων, το Βαλκανικό και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά και των αθλητών που αρίστευσαν και με τις επιδόσεις τους στο σχολείο! 


Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια της αείμνηστης Ευγενίας Μουτσίκα, παλιάς πρωταθλήτριας, προπονήτριας και μέλους της Γενικής Συνέλευσης του Ν.Ο.Ι., την οποία παρέλαβε από τον Αλέκο Καχριμάνη η κόρη της και παγκόσμια πρωταθλήτρια της Κωπηλασίας Ελένη Διαμάντη. 


Την πίτα του Ομίλου για το 2018 έκοψε η Μάρθα Παλαιοπάνου από κοινού με τους Αλ. Καχριμάνη, Γ. Στέφο και Μιχ. Πλιάκο.

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Κοπή πίτας με το βλέμμα στο Πανευρωπαϊκό του 2019!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7374774522121745133
Σχόλια
item