Γιάννενα: ΚΑΣΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Ένα παλιό αρχοντικό του 1880,ξαναζεί!!! Γιάννενα: ΚΑΣΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Ένα παλιό αρχοντικό του 1880,ξαναζεί!!! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΚΑΣΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Ένα παλιό αρχοντικό του 1880,ξαναζεί!!!

Γιάννενα: ΚΑΣΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Ένα παλιό αρχοντικό του 1880,ξαναζεί!!!
Μέσα στο Κάστρο των Ιωαννίνων, κοντά στην οικία του Πασά Καλού και δύο βήματα από τη λίμνη,ένα υπέροχο παραδοσιακό κτίσμα του 1880, υπήρξε το σπίτι της οικογένειας του Χαρίλαου Βούλγαρη, παλιού και γνωστού εμπόρου της πόλης.

Σήμερα, ο Νίκος και ο Πέτρος Βούλγαρης μετέτρεψαν το παλιό πατρικό σπίτι σ΄έναν ζεστό και φιλόξενο ξενώνα,θέλοντας να προσφέρουν στους επισκέπτες της περιοχής μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής και τον αέρα της παλιάς κι αυθεντικής πόλης "εντός των τειχών".

Το αρχιτεκτονικό γραφείο CUBE των Θανάση Στεργιούλη και Γιώργου Γαλάνη, δημιούργησε επτά(7) φωτεινά και κομψά δωμάτια, το καθένα με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και όλες τις σύγχρονες ανέσεις (wifi, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, οικολογικά λευκά είδη και προϊόντα περιποίησης), χωροθετημένα σε δύο κτίρια που ενώνονται με την εσωτερική αυλή, από την οποία κατεβαίνει κανείς στο lobby με τις καμάρες και το πηγάδι για να απολαύσει το παραδοσιακό πρωινό και την ηπειρώτικη φιλοξενία.

Όλα αυτά μέσα στον παραδοσιακό οικισμό του Κάστρου των Ιωαννίνων, σε απόσταση αναπνοής από τη λίμνη Παμβώτιδα και τα καραβάκια που σε οδηγούν στο νησί, δίπλα στην Ακρόπολη του Ιτσς Καλέ, το Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Αργυροχοΐας και σε λιγότερα από 10 λεπτά με τα πόδια από τα εστιατόρια, τα καφέ και την αγορά της πόλης.

Οι φωτογραφίες,είναι του Μενέλαου Συκοβέλη.

epirusgate.blogspot.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΚΑΣΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Ένα παλιό αρχοντικό του 1880,ξαναζεί!!!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4923610961202970110
Σχόλια
item