Έβαζαν αγοράκια 11 και 14 χρόνων να κάνουν διαρρήξεις

Έβαζαν αγοράκια 11 και 14 χρόνων να κάνουν διαρρήξεις

Οι «εγκέφαλοι» της συμμορίας ηλικίας 40 και 26 χρόνων εντόπιζαν τους στόχους και έδιναν εντολές στους δυο ανήλικους συνεργούς τους, καθοδηγώντας τους πώς να τρυπώσουν σε αυτούς, ενώ στη συνέχεια τους παρέδιδαν τη λεία των κλοπών.

Τα έχασαν ακόμη και οι έμπειροι αστυνομικοί όταν εξιχνίασαν μια σειρά από 17 διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα σε περιοχές της Ναυπάκτου και διαπίστωσαν ότι οι δυο Έλληνες που κρυβόταν πίσω τους δεν «λέρωναν» τα χέρια τους, αλλά χρησιμοποιούσαν δυο παιδάκια ηλικίας 14 και 11 χρόνων για να διαπράττουν τις κλοπές!

Οι «εγκέφαλοι» της συμμορίας ηλικίας 40 και 26 χρόνων εντόπιζαν τους στόχους και έδιναν εντολές στους δυο ανήλικους συνεργούς τους, καθοδηγώντας τους πώς να τρυπώσουν σε αυτούς, ενώ στη συνέχεια τους παρέδιδαν τη λεία των κλοπών! Με τον τρόπο αυτό, η σπείρα δρούσε από τις 24 Αυγούστου του 2017 ως την περασμένη Πέμπτη, οπότε συνελήφθησαν και οι τέσσερις.

Στο διάστημα αυτό, οι δυο πιτσιρικάδες είχαν αρπάξει συνολικά 17.905 ευρώ, διάφορα κοσμήματα, ένα πιστόλι σκοποβολής με 500 σφαίρες και τέσσερα κινητά, τρία από τα οποία βρήκαν οι αστυνομικοί και τα επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες τους. 

Ακόμη,  κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δυο ενήλικοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου που τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές. 

Οι δυο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω της μικρής τους ηλικίας, αλλά σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση της εποπτείας τους.
epirusblog.gr
5 of 5
Έβαζαν αγοράκια 11 και 14 χρόνων να κάνουν διαρρήξεις
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6397552114455553950
item