Γιάννενα: 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - Έξι συνεχόμενα χρόνια «πρωταθλητής» στην ανακύκλωση Γιάννενα: 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - Έξι συνεχόμενα χρόνια «πρωταθλητής» στην ανακύκλωση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - Έξι συνεχόμενα χρόνια «πρωταθλητής» στην ανακύκλωση

Γιάννενα: 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - Έξι συνεχόμενα χρόνια «πρωταθλητής» στην ανακύκλωση
Μόνιμο τείνει να γίνει το… Γιαννιώτικο χρώμα που κάθε χρόνο έχει ο διαγωνισμός της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, που στέλνει σε όλη τη χώρα το μήνυμα της απόκτησης περιβαλλοντικής συνείδησης στη νέα γενιά.
Ένας διαγωνισμός που έχει «Γιαννιώτικο» χρώμα, με το 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων να αναδεικνύεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής στην ανακύκλωση σε πανελλαδικό επίπεδο.
Τα βραβεία απονεμήθηκαν πριν από λίγες ημέρες στους νικητές σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην Αθήνα με το 10ο Γυμνάσιο να έχει συγκεντρώσει συνολικά 487.000 ανακυκλώσιμες συσκευασίες.
Στον ίδιο διαγωνισμό έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν και άλλα σχολεία των Ιωαννίνων και είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 2 εκ. συσκευασίες που συγκεντρώθηκαν πανελλαδικά το 1 εκ. συγκεντρώθηκε από τα σχολεία των Ιωαννίνων.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στη φετινή διαδικασία εκτός από την πανελλαδική αναγνώριση και το πρώτο βραβείο κέρδισαν και ένα τετραήμερο ταξίδι στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας.
Ο διευθυντής του 10ου Γυμνασίου, Κώστας Καμπέρης, έκανε λόγο για μία συλλογική δουλειά που χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται έχοντας κύριο χαρακτηριστικό την προσπάθεια διαμόρφωσης περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθησίας.
Εκ μέρους των μαθητών που συμμετείχαν στην ομάδα που κέρδισε το 1ο βραβείο, η Ναταλία Μπάρκα, τόνισε πως το ταξίδι ήταν ένα κίνητρο, στην πράξη όμως, αυτό που κινητοποιεί τους μαθητές είναι το ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - Έξι συνεχόμενα χρόνια «πρωταθλητής» στην ανακύκλωση
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7868085081494611105
Σχόλια
item