Γιάννενα: Γεγονός για την πόλη το 1ο Ioannina Artwave Festival Γιάννενα: Γεγονός για την πόλη το 1ο Ioannina Artwave Festival | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Γεγονός για την πόλη το 1ο Ioannina Artwave Festival

Γιάννενα: Γεγονός για την πόλη το 1ο Ioannina Artwave Festival

Το 1ο Ioannina Artwave Festival θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι) από 5 έως 9 Ιουλίου 2018 και θα αποτελέσει τη δημιουργία ενός θεσμού ετήσιας συνάντησης φοιτητών, μεταπτυχιακών φοιτητών καθώς και των αποφοίτων όλων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας, ένα ετήσιο καθιερωμένο ραντεβού, της επερχόμενης καλλιτεχνικής γενιάς της χώρας μας.

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο του τη δημιουργία ενός...χώρου συνάντησης φοιτητών, μεταπτυχιακών φοιτητών καθώς και των αποφοίτων όλων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας, στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να κατασκηνώσουν στο χώρο του Φεστιβάλ, αλλά και την προβολή της καλλιτεχνικής τους δουλειάς. 

Σε όλη τη διάρκεια του πενθήμερου, από 5 έως 9 Ιουλίου 2018, το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί μουσικά από γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής σε εκθεσιακούς χώρους πού έχουν κριθεί κατάλληλοι για τη φιλοξενία των έργων. 

Παράλληλα θα γίνει και ένα εικαστικό project με διεθνή εμβέλεια στο Σπήλαιο Περάματος, σε συνεργασία με το Σίλβια Γκράντι από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, όπου θα προβληθούν επιλεγμένα έργα videoart αναγνωρισμένων σύγχρονων καλλιτεχνών. 

Παράλληλα με τις εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια που θα τα επιμεληθούν Πανεπιστημιακοί καθηγητές και τα οποία θα αφορούν σύγχρονες θεματικές της τέχνης. 

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα Εικαστικό-Μουσικό Φεστιβάλ, το οποίο θα εστιάζει στις δημιουργίες νέων εικαστικών και το οποίο θα γίνει θεσμός και ξεκινώντας από τον πρώτο κιόλας χρόνο να φιλοξενηθούν καθηγητές και φοιτητές από τις Σχολές Καλών Τεχνών της Ιταλίας αλλά και άλλων γειτονικών χωρών δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα ζωντανό διάλογο ανάμεσα στους σπουδαστές των χωρών που θα συμμετάσχουν. 

Στο πλαίσιο των Εικαστικών Εκθέσεων θα προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός μέσα από τον οποίο θα επιλεγούν και θα βραβευτούν νέοι καλλιτέχνες (θα απονεμηθούν πέντε βραβεία, ένα για κάθε έτος της Σχολής). 

Τα βραβευμένα έργα θα παραχωρηθούν στο Δήμο, ο οποίος θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ και με αυτό τον τρόπο στο πέρασμα των χρόνων θα μπορέσει να δημιουργήσει μια συλλογή από έργα σύγχρονης Τέχνης. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, Κώστα Γκόγκο, το ARTWAVE Festival, πέρα από ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, αποτελεί και ένα δείγμα γραφής ολοκληρωμένης αναπτυξιακής πολιτιστικής δράσης, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και την περιοχή μας.
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Γεγονός για την πόλη το 1ο Ioannina Artwave Festival
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1953935840577956591
Σχόλια
item