Απίστευτο: Καταδρομική Επιχείρηση των Κούρδων (YPG) …Εντός του Τουρκικού εδάφους!!!

Απίστευτο: Καταδρομική Επιχείρηση των Κούρδων (YPG) …Εντός του Τουρκικού εδάφους!!!
Στις 17 Φεβρουαρίου, η πτέρυγα των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) ανακοίνωσε ότι οι μαχητές του YPG διεξήγαγαν μια «ειδική επιχείρηση» εναντίον του αρχηγείου του τουρκικού στρατού στο χωριό Qiri Xane στη νότια τουρκική επαρχία Hatay.
Η κουρδική δύναμη δεν διευκρίνισε πώς διεξήχθη η επιχείρηση ή ποιο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί για να στοχεύσει στην έδρα. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι επτά στρατιώτες στρατιώτες και ελεύθεροι Συριακοί στρατιώτες (FSA) σκοτώθηκαν στην επιχείρηση.
Επιπλέον, το YPG κάλεσε τους πολίτες στη νότια Τουρκία να παραμείνουν μακριά από τις θέσεις του στρατού και της FSA. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η κουρδική δύναμη σχεδιάζει να διεξάγει παρόμοιες «ειδικές επιχειρήσεις» στο εσωτερικό της Τουρκίας στο μέλλον.
Μέχρι στιγμής, οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν επιβεβαίωσαν ούτε αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς του YPG.Ωστόσο, πολλοί ακτιβιστές της αντιπολίτευσης της Συρίας επιβεβαίωσαν ότι σημειώθηκε επίθεση στην επαρχία Hatay.
Προηγουμένως, οι μαχητές του YPG χτύπησαν  διάφορες πόλεις στη νότια Τουρκία με πυραύλους Grad. Ωστόσο, αυτή ήταν η πρώτη φορά που η κουρδική δύναμη  πραγματοποίησε   «ειδική επιχείρηση» στο τουρκικό έδαφος από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στην περιοχή Afrin στις 20 Ιανουαρίου.
Η επίθεση του YPG θα συμβάλει πιθανότατα στην αύξηση της πολιτικής κρίσης μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον, καθώς έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Rex Tillerson στην Τουρκία.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επίθεση του YPG θα μπορούσε να θέσει τέρμα σε οποιαδήποτε συμφωνία έφτασαν οι δύο πλευρές κατά την επίσκεψη του Tillerson.
http://veteranos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Απίστευτο: Καταδρομική Επιχείρηση των Κούρδων (YPG) …Εντός του Τουρκικού εδάφους!!!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 616989941573440028
item