To ΥΠΑΜ & το ΓΕΕΦ Τίμησαν τον…Σταυραετό του Μαχαιρά! (φωτό) To ΥΠΑΜ & το ΓΕΕΦ Τίμησαν τον…Σταυραετό του Μαχαιρά! (φωτό) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

To ΥΠΑΜ & το ΓΕΕΦ Τίμησαν τον…Σταυραετό του Μαχαιρά! (φωτό)

To ΥΠΑΜ & το ΓΕΕΦ Τίμησαν τον…Σταυραετό του Μαχαιρά! (φωτό)
Το ΓΕΕΦ, στο πλαίσιο των ενεργειών του για Εθνική και Ηθική διαπαιδαγώγηση του προσωπικού του καθώς και τη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης εξεχουσών ιστορικών προσωπικοτήτων του ελληνισμού, πραγματοποίησε στις 07 Φεβρουαρίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας εκδήλωση αφιερωμένη στον Υπαρχηγό του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 Αντγο Γρηγόρη Αυξεντίου.
Η εκδήλωση περιελάμβανε το θεατρικό μονόπρακτο με τίτλο «Γρηγόρης Αυξεντίου, Αποχαιρετισμός Γιάννη Ρίτσου» και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του θεατρικού συνόλου του Κωνσταντίνου Αλκιβιάδη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κιτίου κκ Χρυσόστομος, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, εκπρόσωποι των δημοτικών και τοπικών αρχών της περιοχής Λάρνακας, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΦ καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών και λοιποί προσκεκλημένοι, ενώ τίμησε με την παρουσία της η αδερφή του ήρωα κα Χρυστάλα και άλλοι συγγενείς του.
Ο Υπουργός Άμυνας στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους, αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τους συντελεστές της παράστασης, εκθείασε τη θυσία του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου και επιβεβαίωσε την υποχρέωση της ΕΦ να τιμά τους ήρωες όπως ο ¨Σταυραετός του Μαχαιρά¨ σύμβολα ανδρείας, αυταπάρνησης και ηρωισμού.
Στο ανωτέρω πλαίσιο ανακοίνωσε, ως ένδειξη και έκφρα-ση της τιμής, της αναγνώρισης αλλά και της ανάγκης να θυμόμαστε και να μεταλαμβάνουμε τα υψηλά ιδανικά και το νόημά τους, την πρόθεση του Υπουργείου για την καθιέρωση από φέτος του τιμητικού μεταλλίου ¨Γρηγόρης Αυξεντίου¨, το οποίο θα επιδίδεται από το ΥΠΑΜ σε εξέχουσες προσωπικότητες για την προσφορά τους προς την ΕΦ και την Πατρίδα.
Κλείνοντας παρότρυνε, παραπέμποντας στα λόγια του Περικλή,  όλους να παραμείνουν προσηλωμένοι στον αγώνα για τη δικαίωση των αγώνων και των θυσιών των ηρώων της Πατρίδας μας, που δεν είναι άλλη από την απελευθέρωση της γενέτειρας του Γρηγόρη Αυξεντίου, Λύσης, και των λοιπών σκλαβωμένων εδαφών.
Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, σχολίασε ότι η παρούσα πρωτοβουλία αποτελεί ελάχιστη ένδειξη τιμής και μνήμης στην ηρωική προσωπικότητα του ¨Σταυραετού του Μαχαιρά¨ και της υποχρέωσής μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια Πατρίδα ελεύθερη και ασφαλή που να ανταποκρίνεται σε όσα οραματίστηκαν οι αγωνιστές της.
Υπογράμμισε την απλότητα, την ηρεμία και την φυσικότητα με την οποία ο Γρηγόρης Αυξεντίου προσεγγίζει, κατά το μονόλογό του, μείζονα φιλοσοφικά θέματα για τη ζωή και τον άνθρωπο, αποδίδοντας στα λεγόμενα με αυτόν τον απλό τρόπο αιώνια σημασία.
Αναφέρθηκε στην αναγνώριση που αποδόθηκε στον ήρωα από την Ελληνική Δημοκρατία με την απονομή του βαθμού του Αντιστράτηγου και την διαμόρφωση του φυλακίου, στην περιοχή του Κιλκίς, στο οποίο διετέλεσε ως αρχιφύλακας σε μουσείο. Τέλος, ευχαρίστησε τους συντελεστές, που συνέβαλλαν καθοιονδήποτε τρόπο στην επιτυχή διεξαγωγή της παράστασης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικά στην αδερφή του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου από τον Υπουργό Άμυνα και τον Αρχηγό της ΕΦ, ενώ ο τελευταίος επέδωσε αναμνηστικά και στους ηθοποιό Κωνσταντίνο Αλκιβιάδη και διευθυντή παραγωγής Πόλυ Κυριάκου.
http://veteranos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
To ΥΠΑΜ & το ΓΕΕΦ Τίμησαν τον…Σταυραετό του Μαχαιρά! (φωτό)
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7130708947049229062
Σχόλια
item