Ξαφά για Novartis: Aνάχωμα στις επενδύσεις το κλίμα που επικρατεί Ξαφά για Novartis: Aνάχωμα στις επενδύσεις το κλίμα που επικρατεί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ξαφά για Novartis: Aνάχωμα στις επενδύσεις το κλίμα που επικρατεί

Ξαφά για Novartis: Aνάχωμα στις επενδύσεις το κλίμα που επικρατεί

Την εκτίμηση ότι το πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, ειδικά μετά την ανακίνηση της υπόθεσης Novartis, θα επιφέρει νέα προβλήματα στην προσέλκυση νέων μεγάλων επενδύσεων εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ η Μιράντα Ξαφά. 

«Η Ελλάδα συνεχώς υποβαθμίζεται στους δείκτες ανταγωνιστικότητας. Εδώ μιλούν οι δικαστές για το θέμα Novartis και για τις διαφωνίες τους με το Μαξίμου ως προς τους χειρισμούς… Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα είναι δύσκολο να πλησιάσουν επενδυτές» σημείωσε η επικεφαλής της EF Consulting και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ.

Η Μιράντα Ξαφά επισήμανε ότι ανάκαμψη χωρίς τραπεζικές πιστώσεις είναι δύσκολη, εκτός αν προσελκυσθούν επενδύσεις. «Οι πλειστηριασμοί παίζουν επίσης τεράστιο ρόλο και είναι λυπηρές οι παρεμβάσεις στα γραφεία όσων τις διεξάγουν» παρατήρησε.

«Η πιθανή ανάγκη κεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τα κόκκινα δάνεια, οι περιορισμένες επενδύσεις και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, η ρήξη πολιτικής και δικαστικής εξουσίας διαμορφώνουν ένα κλίμα που εμποδίζει την ανάπτυξη» πρόσθεσε η οικονομολόγος. 

Όπως εκτίμησε, είναι πιθανό μετά τη λήξη του προγράμματος να δοθεί ελάφρυνση χρέους από τους εταίρους, υπό την αίρεση να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

«Οι Ευρωπαίοι προβληματίζονται για το αν η Ελλάδα θα μείνει πιστή στις ήδη εφαρμοσθείσες μεταρρυθμίσεις μετά τη λήξη του προγράμματος» τόνισε η κ. Ξαφά.

Epirusblog Gr
5 of 5
Ξαφά για Novartis: Aνάχωμα στις επενδύσεις το κλίμα που επικρατεί
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7531570102041887384
Σχόλια
item