Οσα έγιναν στη Βουλή για τη Novartis έως το ξημέρωμα: Οι εντάσεις, οι καβγάδες και τα... «αϊ στο διάολο», «το παραχε@@τε» [βίντεο]

Οσα έγιναν στη Βουλή για τη Novartis έως το ξημέρωμα: Οι εντάσεις, οι καβγάδες και τα... «αϊ στο διάολο», «το παραχε@@τε» [βίντεο]
Η μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σύσταση της προανακριτικής για την υπόθεση της Novartis τα είχε όλα.
Eντάσεις, καβγάδες, ακόμα και κάποια απαράδεκτα «γαλλικά» που προκάλεσαν ξεσπάσματα, είχε η συζήτηση. 
Η αρχή με το «Αϊ στο διάολο» της Τασίας Χριστοδουλοπούλου
Με το ξεκίνημα της συζήτησης, ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου είπε πως η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου του είπε «Αϊ στο διάολο» και ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η πρόταση. Αφού ζήτησε τον λόγο και δεν του δόθηκε, ο κ. Αθανασίου προσεκόμισε το έγγραφο στον Νίκο Δένδια, ο οποίος το ανέγνωσε στη Βουλή.
Οπως ανέφερε ο κ. Δένδιας καταγράφεται επί λέξει:
«Προεδρεύουσα (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου)
«Σας παρακαλώ κύριε Αθανασίου, τα νομικά αφήστε τα, θέλετε να μιλήσετε νομικά, πολιτικά ότι θέλετε, έχετε εκπροσώπους να μιλήσουν και από κάτω... άι στο διάολο».
«Εγώ το είπα;» ήταν η αντίδραση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, για να συμπληρώσει ο κ. Δένδιας ότι «ο κ. Αθανασίου δικαιούται να λάβει τον λόγο», ενώ ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η φράση.
«Δεν τον έθιξα» τον διέκοψε η αντιπρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε: «Πρώτον, εγώ δεν το άκουσα όπως δεν το άκουσε κανείς. Να εξαλειφθεί από τα πρακτικά, δεδομένου ότι όποιος το είπε ήταν όχι απλά αστοχία και αγένεια, αλλά οτιδήποτε άλλο».
Δείτε το βίντεο:




Ανακοίνωση Χριστοδουλοπούλου: «Κάποιοι ενδεχομένως μου  την έχουν "στημένη"»
Η σκηνή πήρε τέτοια έκταση που η Τασία Χριστοδουλοπούλου αναγκάστηκε να κάνει γραπτή δήλωση:
«Σε καμία στιγμή της διαδικασίας την οποία διηύθυνα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής δεν χρησιμοποίησα απαξιωτική ή υβριστική έκφραση και ειδικά ενάντια στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου», τονίζει.
«Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, όταν πήρε το λόγο ο κ. Αθανασίου και κατήγγειλε το ως άνω περιστατικό, δεν κατάλαβα ότι αναφερόταν σε εμένα και δήλωσα ότι δεν άκουσα τι ειπώθηκε και ότι όποιος και αν το είπε είναι τουλάχιστον αστοχία και αγένεια εκ μέρους του, γι’ αυτό πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά». «Κάποιοι ενδεχομένως μου την έχουν “στημένη”, αλλά η συγκεκριμένη κατασκευή καλό είναι να μην τους οδηγεί να θεωρούν ότι μπορούν να την αξιοποιήσουν για να με πλήξουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Χριστοδουλοπούλου.
Αγριος καβγάς Άδωνι με Παπαγγελόπουλο
Η τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου προκάλεσε την παρέμβαση του Αδωνι Γεωργιάδη που κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό να απαντήσει εάν θα δεχθεί την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν συνομιλίες με τους εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα.
«Γιατί δεν ανοίγετε τα τηλέφωνα; Μήπως γιατί μιλάγατε με την κυρία Τουλουπάκη 25 φορές την ημέρα; Αν ανοίξετε τα τηλέφωνα θα πάτε φυλακή αλλά θα έρθει και αυτή η ώρα».
«Δεν πρόκειται να ακολουθήσω τον κ. Γεωργιάδη σε σόου εντυπώσεων. Δεν φοβάμαι τίποτα. Να μου μιλάτε στον πληθυντικό. Εκπροσωπείτε μια μεγάλη παράταξη. Δεν έχετε το ήθος να μιλάτε στο κοινοβούλιο. Δεν φοβάμαι. Προαναγγέλλω από τώρα πως όταν έρθει η δικογραφία για την εις βάρος μου μήνυση θα ζητήσω να  γίνει προανακριτική και να ανοίξουν τα τηλέφωνά μου γιατί τα τηλεφωνήματα δεν έχουν τίποτα παράνομο» απάντησε ο κ. Παπαγγελόπουλος.
Δείτε το βίντεο
Βουλευτές ΝΔ σε Πολάκη: Μη γελάς ρε, λίγο σεβασμό
Για άθλια συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κάνουν λόγο οι βουλευτές της ΝΔ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού  Παναγιώτη Πικραμμένου.
Όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές, καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Πικραμμένου, ο οποίος δάκρυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Παύλος Πολάκης γελούσε από το έδρανό του και σιγοψιθύριζε λέγοντας «ναι, ναι, καλά μας τα λες, κατέθεσε τα έγγραφα» και άλλα τέτοια.
Η συμπεριφορά αυτή εξόργισε τους βουλευτές της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο και Βασίλη Κικίλια, οι οποίοι του φώναξαν «μη γελάς ρε, λίγο σεβασμό».
Δείτε το βίντεο με την κόντρα Κικίλια- Πολάκη
Αδωνις σε Πολάκη: Εγώ θα σε βάλω φυλακή
Ανευ προηγουμένου κόντρα είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.
«Με θωρείς που σε θωρώ;» είπε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον Παύλο Πολάκη για να προσθέσει στη συνέχεια «εσύ ελπίζεις ότι θα με βάλεις φυλακή, εγώ θα σε βάλω. Γιατί έχεις δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ στον Γιαννακουλόπουλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ».  
Εκρηξη Σαμαρά όταν βουλευτής του φώναξε «το παραχε@@τε»
Την «έκρηξη» του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε απίστευτη έκφραση που ακούστηκε από τα βουλευτικά έδρανα, την ώρα που μιλούσε από το Βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για την προανακριτική για την υπόθεση Novartis.
«Το παραχε@@τε», του φώναξε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κόντρα που είχε ο πρώην πρωθυπουργός με τον Νίκο Βούτση, για τη χρονική διάρκεια της τοποθέτησής του.
«Μα είναι κουβέντα αυτή μέσα στη Βουλή; Πες τη δυνατά αυτή την κουβέντα αν είσαι άντρας», ξέσπασε ο κ. Σαμαράς και ο πρόεδρος της Βουλής παρενέβη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Να διαγραφεί από τα πρακτικά. Ηταν ανεπίτρεπτο κύριε συνάδελφε», είπε ο κ. Βούτσης, ενώ ο κ. Σαμαράς συμπλήρωσε «Σας ευχαριστώ που σήμερα δείχνετε το καλύτερό σας πρόσωπο, αυτό που πραγματικά είστε».
Είχε προηγηθεί, η έντονη αντιπαράθεση του πρώην πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής, όταν ο τελευταίος τον ρώτησε πόση ώρα χρειάζεται για να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του.
«Ακριβώς όσο χρειάζεται. Καταγγέλετε πρώην πρωθυπουργό και μου βάζετε πεντάλεπτα; Θα κατέβω όταν τελειώσω», του απάντησε ο κ. Σαμαράς. «Πόση ώρα θέλετε; Δεν σας πίεσα καθόλου», του απάντησε ο κ. Βούτσης και ο πρώην πρωθυπουργός του είπε «Κακώς με ρωτήσατε τότε», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής.
«Σοβαρά; Δηλαδή μπορείτε να μιλάτε μέχρι το πρωί; Υπάρχει μια διαδικασία. Όχι αυταρχισμό επί της έδρας, σας παρακαλώ πολύ, καταλάβατε; Μπορείτε να μιλήσετε όσο θέλετε, αλλά μετά από άδεια δικιά μου», απάντησε ο κ. Βούτσης ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του.
Δεε το βίντεο
epirusblog.gr
5 of 5
Οσα έγιναν στη Βουλή για τη Novartis έως το ξημέρωμα: Οι εντάσεις, οι καβγάδες και τα... «αϊ στο διάολο», «το παραχε@@τε» [βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5449425092244904104
item