ΝΔ: Προτείνουμε μία κάλπη στην ψηφοφορία για την υπόθεση Novartis ΝΔ: Προτείνουμε μία κάλπη στην ψηφοφορία για την υπόθεση Novartis | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΝΔ: Προτείνουμε μία κάλπη στην ψηφοφορία για την υπόθεση Novartis

ΝΔ: Προτείνουμε μία κάλπη στην ψηφοφορία για την υπόθεση Novartis
Τη διαφωνία της με τις δέκα κάλπες στην ψηφοφορία για τη NOVARTIS αναμένεται να διατυπώσει η Νέα Δημοκρατία στην επικείμενη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Σήμερα θα αποφασιστεί η διαδικασία της συζήτησης και ψηφοφορίας επί της προτάσεως σύστασης ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση. 
Η θέση της ΝΔ είναι μία κάλπη στην ψηφοφορία.
Ανώτατη κομματική πηγή ανέφερε πως «είναι ξεκάθαρη η αντίθεση της ΝΔ να στηθούν δέκα κάλπες αντί μίας, δεδομένου ότι δεν αποδίδονται κατηγορίες ανά πρόσωπο και ζητείται απλώς η διερεύνηση της υπόθεσης». 
Η ίδια ανώτατη κομματική πηγή σημείωσε ότι «η ΝΔ δεν θέλει να μείνει τίποτα αναπάντητο στην επικείμενη συζήτηση» και γι' αυτόν τον λόγο «η συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια πρέπει να είναι διεξοδική και να δοθεί άνεση χρόνου στους εμπλεκόμενους όταν λάβουν το λόγο».
Ταυτόχρονα, όμως, δεν παρέλειψε να επαναλάβει όσα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε νωρίτερα σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ότι δηλαδή υπάρχει ζήτημα με την «ποιότητα της Δημοκρατίας», θέμα που η ΝΔ θα συνεχίσει να αναδεικνύει το επόμενο διάστημα.
«Υπάρχει σκάνδαλο NOVARTIS, είναι ένα σκάνδαλο που αφορά πολλές χώρες, ένα σκάνδαλο που αφορά την ίδια τη φαρμακευτική δαπάνη, τις υπερσυνταγογραφήσεις και το δίκτυο των γιατρών, αλλά η ΝΔ είναι εκείνη που μάζεψε δραστικά τις υπερβάσεις που είχαν γίνει και όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε αυτή το μάζεμα, ο κ. Τσίπρας ήταν στα κάγκελα και δήλωνε κατά των μειώσεων» τόνισε ίδια πηγή, η οποία επέμεινε, όμως, ότι τα φαινόμενα της «τοξικότητας» στο πολιτικό πεδίο επηρεάζουν και την εξωτερική πολιτική και την οικονομία.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει στη συνεδρίαση για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, στην ολομέλεια της βουλής.

Epirusblog Gr
5 of 5
ΝΔ: Προτείνουμε μία κάλπη στην ψηφοφορία για την υπόθεση Novartis
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3187180140933990735
Σχόλια
item