Γιάννενα: H πρώτη πτήση από Λάρνακα φθάνει σήμερα στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων Γιάννενα: H πρώτη πτήση από Λάρνακα φθάνει σήμερα στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: H πρώτη πτήση από Λάρνακα φθάνει σήμερα στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Γιάννενα: H πρώτη πτήση από Λάρνακα φθάνει σήμερα στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Αλήθεια, μήπως εκεί στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών πιστεύουν ότι οι Γιαννιώτες τρώνε… κουτόχορτο; Αυτό τουλάχιστον μαρτυρεί η παρουσίαση ως… μέγα κυβερνητικό επίτευγμα της εγκατάσταση μιας κινητής δεξαμενής στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων για ανεφοδιασμό των αεροσκαφών (φωτό).

Μάλιστα για το γεγονός έγιναν μέχρι και πρωθυπουργικές εξαγγελίες (!) πέραν των όσων το Υπουργείο Υποδομών και ειδικότερα ο Ηπειρώτης Γραμματέας Θ. Βούρδας κατά καιρούς δήλωνε για τις δεξαμενές, σαν να επρόκειτο για τεράστιο αναπτυξιακό έργο!


Έτσι και χθες μ΄ ένα ακόμη πανηγυρικό Δελτίο Τύπου σχετικά με το «ιστορικό της υπόθεσης», παρουσιάζοντας αναλυτικά τα 16 βήματα (!) που χρειάστηκε να κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ο κ. Βούρδας, αντί να απολογηθεί στους συμπατριώτες του για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στον εκσυγχρονισμό του Αεροδρομίου, αναφέρθηκε στη… δεξαμενή, εξαγγέλλοντας μάλιστα και την σημερινή πρώτη προσγείωση αεροσκάφους από την Λάρνακα της Κύπρου, γεγονός για το οποίο βέβαια άλλοι φρόντισαν να πραγματοποιηθεί. 


«Η υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού και του Υ­πουργού Υποδομών και Μεταφορών για ενίσχυση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων και με υπηρεσίες παροχής καυσίμων με τρόπο συστηματικό, μεθοδικό και έγκαιρο, ότι τα όσα είπαμε για το θέμα αυτό από την αρχή είχαν στέρεες βάσεις και δεν ήταν λόγια του αέρα για λαϊκή κατανάλωση.


»Σε συνεργασία με όλους τους φορείς των Ιωαννίνων, με την ΥΠΑ και τις υπηρεσίες της και όλους τους συναρμόδιους φορείς αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα, υλοποιήσαμε το στόχο…», ανέφερε μεταξύ άλλων, σε σχετική δήλωσή του Θ. Βούρδας.

Τότε τους… εγκαλούσε!
Βέβαια, ο Ηπειρώτης Γραμματέας ξεχνά ότι η υπόθεση του Σταθμού καυσίμων είχε περάσει από… σαράντα κύματα, με τις τοπικές Αρχές (Δήμο, Περιφέρεια, Ξενοδόχους κ.α.) να ασκούν επίμονες πιέσεις, χωρίς να λείπουν συχνά και οξείες αντιπαραθέσεις με την κεντρική εξουσία, ειδικά όταν ο ίδιος ο κ. Βούρδας τον περασμένο Μάιο είχε προτείνει για εξυπηρέτηση των αεροσκαφών όσον αφορά τον  ανεφοδιασμό, το Αεροδρόμιο Ακτίου! 


Μάλιστα σε επιστολή του τότε έκανε και… μαθήματα τουριστικής πολιτικής σε Δήμο και Περιφέρεια, εγκαλώντας τους ότι «ο τουρισμός δεν ενδείκνυται για άσκηση πολιτικής παλαιάς κοπής»!


Σήμερα η πτήση από Κύπρο
Στο μεταξύ, σήμερα, περίπου στις 11.30 το πρωί αναμένεται να αφιχθεί στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων η πρώτη πτήση του τακτικού πια δρομολογίου Λάρνακα - Ιωάννινα στην οποία θα επιβαίνει και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας. 


Στο αεροδρόμιο θα υποδεχτούν την πτήση ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, εκπρόσωποι των Ξενοδόχων και άλλων φορέων της περιοχής. Στην πτήση επιβαίνουν κυρίως στελέχη της αεροπορικής εταιρίας TUS, επίσημοι προσκεκλημένοι τους από την Κύπρο αλλά και πολίτες.
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: H πρώτη πτήση από Λάρνακα φθάνει σήμερα στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7819801949958814339
Σχόλια
item