Πρέβεζα: Ο “πόλεμος” της Fraport κατά των πτηνών στο αεροδρόμιο του Ακτίου Πρέβεζα: Ο “πόλεμος” της Fraport κατά των πτηνών στο αεροδρόμιο του Ακτίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Ο “πόλεμος” της Fraport κατά των πτηνών στο αεροδρόμιο του Ακτίου

Πρέβεζα: Ο “πόλεμος” της Fraport κατά των πτηνών στο αεροδρόμιο του Ακτίου
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε την έκδοση άδειας για την παγίδευση πτηνών και άλλων ζώων στον χώρο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece (ανάμεσα σε αυτά και στο αεροδρόμιο Ακτίου/Πρέβεζας) και την απελευθέρωση τους σε μεγάλη απόσταση από αυτά, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα πρόσκρουσης τους σε αεροσκάφη.
Η παγίδευση και μεταφορά θα γίνεται σε συνεργασία με ΜΚΟ και ερευνητικά ιδρύματα. Η Διαχείριση της Πανίδας & Ορνιθοπανίδας έχει συμφωνηθεί να γίνει χρησιμοποιώντας μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, στη βάση διεθνών πρακτικών για τη μείωση της επικινδυνότητας πρόσκρουσης πτηνών και άλλων ζώων με αεροσκάφη, με προτεραιότητα τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, όταν αυτή δεν συνιστά απειλή για τα αεροσκάφη και την ασφάλεια των πτήσεων.

Η σύλληψη και η απελευθέρωση πτηνών και άλλων ζώων λειτουργεί ως συμπληρωματικό μέτρο για τη βελτίωση των επιπέδων ασφαλείας των πτητικών λειτουργιών.

Επικεφαλής υπεύθυνος του όλου προγράμματος είναι ο κ. Διονύσιος Νταμπάκης, Wildlife Hazard Manager της εταιρείας, συνεπικουρούμενος από κατά τόπους υπεύθυνους, τα ονόματα των οποίων θα γνωστοποιούνται στις τοπικές Δασικές Αρχές.

Ο “πόλεμος” της Fraport κατά των πτηνών, με γνώμονα την ασφάλεια των πτήσεων, μόλις έχει ξεκινήσει...

atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ο “πόλεμος” της Fraport κατά των πτηνών στο αεροδρόμιο του Ακτίου
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 3225140697811768815
Σχόλια
item