Πώς είδαν τα διεθνή ΜΜΕ την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch

Ο Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας (Φωτογραφία: AP/ HENNY RAY ABRAMS)
Διεθνή ΜΜΕ σχολίασαν την απόφαση του οίκου Fitch να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας από «Β-» σε «Β».
Η απόφαση ελήφθη με το σκεπτικό ότι το χρέος βρίσκεται σε τροχιά βιωσιμότητας, χάρη στην αναπτυσσόμενη οικονομία, τον μειωμένο πολιτικό κίνδυνο και τα πρωτογενή πλεονάσματα που υπερβαίνουν τον στόχο των πιστωτών, γράφουν οι Financial Times.
Σχολιάζει την εξέλιξη ως ένα ευπρόσδεκτο μήνυμα πως η ανάκαμψη εδραιώνεται, μετά από τρία συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης για πρώτη φορά από το 2006. Τον Ιανουάριο ο S&P προχώρησε σε ανάλογη κίνηση και αναβάθμισε την Ελλάδα, σημειώνει ακόμη το δημοσίευμα.
«Ο οίκος εκτιμά πως το Eurogroup θα παραχωρήσει σε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους φέτος. Θεωρεί ότι οι επίσημοι πιστωτές θα επιδιώξουν μια υβριδικά ''καθαρή'' έξοδο από τον πρόγραμμα του ESM τον Αύγουστο», γράφει το Bloomberg.
«Ο Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας καθώς η χώρα πορεύεται προς το τέλος της οκταετούς περιόδου υπαγωγής της σε προγράμματα στήριξης. Ο οίκος επικαλείται τις βελτιωμένες επιδόσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την τροχιά ανάπτυξης για το 2018», γράφει το Associated Press.
«Η αναβάθμιση ανακοινώθηκε ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ολοκλήρωνε τις επαφές του με θεσμικούς επενδυτές στο Παρίσι και το Λονδίνο. Η χώρα ετοιμάζεται για την πλήρη επιστροφή της στις αγορές φέτος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι το 2018 και 2019 η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2.5%, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

epirusblog.gr
5 of 5
Πώς είδαν τα διεθνή ΜΜΕ την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4149854821887653368
item