Κουρουμπλής: Εγώ είμαι ο «Π.Κ.» στο έγγραφο του FBI για τη Novartis

Κουρουμπλής: Εγώ είμαι ο «Π.Κ.» στο έγγραφο του FBI για τη Novartis
Την ύπαρξη αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα, στο έγγραφο του FBI για την υπόθεση Novartis, αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας το πρωί στο «Καλημέρα Ελλάδα» για την υπόθεση και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι αναφέρεται το όνομά του στη δικογραφία, παραδέχθηκε: «Εγώ είμαι ο “Π.Κ.” που αναφέρει το έγγραφο του FBI».
Τόνισε πως γίνεται αναφορά σε μια συνάντηση στο πλαίσιο ενός συνεδρίου, ενώ έκανε γνωστό ότι ενημερώθηκε πρώτη φορά για την υπόθεση το 2014, όταν ο Μάριος Σαλμάς του είπε ότι οι Αμερικανοί ερευνούν τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας.
«Μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στον χώρο των φαρμάκων και ότι το ψάχνουν οι Αμερικανοί. Δεν μου μίλησε για συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου είπε ότι ψάχνουν τη Novartis γιατί νοθεύει τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να αφήσουμε τη δικαστική έρευνα να ψάξει το θέμα και να μη βιαζόμαστε. «Θεωρώ ότι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν. Ας μη βιαζόμαστε όμως», τόνισε.
«Από αυτή την ιστορία πρέπει να βγουν κάποια συμπεράσματα. Τι θα πάρει πίσω η Ελλάδα, όπως γίνεται σε άλλες χώρες και τι θα διεκδικήσει η χώρα μας όσον αφορά στην παραγωγή των φαρμάκων», πρόσθεσε ο υπουργός.
Παράλληλα, διέψευσε ότι ο ίδιος είπε πως το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο από τη σύσταση του ελληνικού κράτους.

epirusblog.gr
5 of 5
Κουρουμπλής: Εγώ είμαι ο «Π.Κ.» στο έγγραφο του FBI για τη Novartis
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1668824451306383194
item