Με το βλέμμα στα τρία προαπαιτούμενα συνεδριάζει τη Δευτέρα το Eurogroup Με το βλέμμα στα τρία προαπαιτούμενα συνεδριάζει τη Δευτέρα το Eurogroup | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Με το βλέμμα στα τρία προαπαιτούμενα συνεδριάζει τη Δευτέρα το Eurogroup

Με το βλέμμα στα τρία προαπαιτούμενα συνεδριάζει τη Δευτέρα το Eurogroup

Τα τρία προαπαιτούμενα που απομένουν από την τρίτη αξιολόγηση θα τεθούν επί τάπητος στο Eurogroup της Δευτέρας, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό εάν οι εταίροι θα δώσουν το «πράσινο φως» για τη εκταμίευση της πρώτης υποδόσης, ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι τρεις εκκρεμότητες αφορούν την ιδιωτικοποίηση του πλειοψηφικού τμήματος του ΔΕΣΦΑ – με την προθεσμία για τις δεσμευτικές να εκπνέει σήμερα – την επένδυση στο Ελληνικό, για την οποία αναμένεται απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, και η πρόοδος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων.

Στην επίσημη ατζέντα του Eurogroup επισημαίνεται ότι η «πλήρης υλοποίηση των προαπαιτούμενων συνιστά προϋπόθεση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης». Ωστόσο, οι εταίροι φαίνεται πως αποδέχονται σε ένα βαθμό ότι οι εκκρεμότητες είναι τεχνικά ζητήματα.

Πάντως, ακόμα κι αν το Eurogroup της Δευτέρας δεν δρομολογήσει την εκταμίευση των 5,7 δισεκ., ευρωπαίος αξιωματούχος διαμήνυσε χθες πως το «πράσινο φως» ούτως ή άλλως δεν θα αργήσει.

Πέραν της Ελλάδας επί τάπητος θα τεθούν επίσης η μετα-Μνημονιακή πορεία της Ιρλανδίας και η αναμόρφωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, εν μέσω προτάσεων για αναβάθμισή του σε «Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο».

Μετά την τυπική συνεδρίαση του Eurogroup θα ακολουθήσει, στις 18:30 ώρα Ελλάδος, διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών και από τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κύριο αντικείμενο θα είναι η εμβάθυνση της τραπεζικής ενοποίησης.
Epirusblog Gr
5 of 5
Με το βλέμμα στα τρία προαπαιτούμενα συνεδριάζει τη Δευτέρα το Eurogroup
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3092330762114888233
Σχόλια
item