Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση drone με επιβάτες Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση drone με επιβάτες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση drone με επιβάτες

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση drone με επιβάτες
Το κινέζικο drone Ehang έκανε την πρώτη του πτήση με επιβάτες ταξιδεύοντας με 130χλμ την ώρα. Για πρώτη φορά η κινεζική εταιρία μας χάρισε ένα απίστευτο βίντεο από τις μεταφορές…του μέλλοντος.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει δοκιμάσει με χιλιάδες πτήσεις με επιβάτες με το συγκεκριμένο drone τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αυτό το βίντεο είναι η πρώτη απόδειξη που δείχνει το αεροσκάφος σε δράση. 
Ο επιβάτης διαλέγει τον προορισμό που θέλει σε μια οθόνη αφής μπροστά από το κάθισμα του και στη συνέχεια το drone εκτελεί αυτόματα τη διαδρομή.
Perierga.gr - Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση drone με επιβάτες
Το εν λόγω drone έχει δοκιμαστεί σε διάφορες καιρικές συνθήκες, όπως έντονης ζέστης, ομίχλης, αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας ή τυφώνων. Η Ehang δηλώνει ότι έχουν πραγματοποιηθεί πτήσεις και με έναν αλλά και με δυο επιβάτες.
Το drone μπορεί να φτάσει σε ύψος 300 μέτρων και να μεταφέρει βάρος 230 κιλών. Μπορεί να διασχίσει απόσταση 15χλμ  και η υψηλότερη ταχύτητά του είναι 130 χλμ/ώρα.
Perierga.gr - Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση drone με επιβάτες
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει δοκιμάσει το drone εκτελώντας πτήσεις με 40 διαφορετικούς επιβάτες. Η εκτέλεση, μάλιστα, των επανδρωμένων δοκιμαστικών πτήσεων δίνει τη δυνατότητα στους ιθύνοντες να αποδείξουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την αξιοπιστία των εν λόγω οχημάτων.
Το EHang 184 θεωρείται το πρώτο «αυτόνομο εναέριο όχημα» στον κόσμο για τη μεταφορά ανθρώπων αν και δεν είναι ακόμα γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά.
Epirusblog Gr
5 of 5
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση drone με επιβάτες
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1285697839633820576
Σχόλια
item