Ανατροπή: DNA άγνωστου άνδρα βρέθηκε στα νύχια της Ζέμπερη -Τα νέα στοιχεία

Ανατροπή: DNA άγνωστου άνδρα βρέθηκε στα νύχια της Ζέμπερη -Τα νέα στοιχεία
Ανατροπή στην υπόθεση της Δώρας Ζέμπερη, η οποία δολοφονήθηκε στο Β' Νεκροταφείο, φέρνουν τα αποτελέσματα ανάλυσης DNA.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, στα νύχια της άτυχης εφοριακού δεν εντοπίστηκε το DNA του Μανώλη Σοροπίδη, που έχει συλληφθεί για την υπόθεση, αλλά ισχυρό μείγμα γενετικού υλικού άγνωστου άνδρα. Ευρήματα που δείχνουν ότι η Ζέμπερη πάλεψε προτού δολοφονηθεί με κάποιον άλλον.
Τα νέα στοιχεία, που αποκαλύφθηκαν στο «Τούνελ», επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή και η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιάννα Παναγοπούλου, η οποία ανέφερε ότι έχουν γίνει εξονυχιστικοί έλεγχοι σε πολλά διαφορετικά δείγματα και 21 από αυτά δεν είχαν αξιοποιήσιμο αποτέλεσμα.
«Σίγουρα υπήρξε στο χώρο του κοιμητηρίου το γενετικό υλικό του δράστη όπως έδειξαν οι χαρτοπετσέτες που βρέθηκαν εκεί και για το λόγο αυτό είμαστε πολύ επιφυλακτικοί», συμπλήρωσε. 
Το μεικτό γενετικό προφίλ του Σοροπίδη και του θύματος βρέθηκε περιμετρικά στις δύο χαρτοπετσέτες στο χώρο του νεκροταφείου. Πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι το DNA του Σοροπίδη δεν βρέθηκε αλλού.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σοροπίδης, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Δομοκού, αρχικά είχε ομολογήσει τη δολοφονία της Ζέμπερη, αλλά σε συμπληρωματικά υπομνήματά του υποστηρίζει ότι ο ίδιος την τραυμάτισε και κάποιοι άλλοι την σκότωσαν. Μάλιστα, μιλά για δύο άνδρες, τον «Χάρη» και τον «Ψηλό», που του υποσχέθηκαν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει την εφοριακό και έχει κατονομάσει ένα δικηγόρο ως ηθικό αυτουργό.
Ο 58χρονος θα κληθεί σε νέα απολογία στις 8 Φεβρουαρίου, ενώ η οικογένεια του θύματος ζητά αναπαράσταση του εγκλήματος.
Ερωτήματα για το μαχαίρι
Σαν πειστήριο εμφανίζεται ένα κρητικό μαχαίρι, με αποτυπώματα μόνο στη θήκη του. Ο Σοροπίδης φέρεται να σκότωσε με αυτό την εφοριακό. Ομως, κανείς ειδικός δεν απάντησε αν τα θανατηφόρα τραύματα στην Ζέμπερη είναι συμβατά με το συγκεκριμένο μαχαίρι.
Σε σχετική ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη, η δικηγόρος ανέφερε πως στο μαχαίρι που έχει στα χέρια της η Σήμανση σαν πειστήριο εγκλήματος, υπάρχει δείγμα γενετικού υλικού ανδρός που δεν είναι του κατηγορούμενου.
«Περιμένουμε να μας πει την αλήθεια. Μέχρι τότε σκοπεύουμε να ορίσουμε τεχνικό σύμβουλο γενετιστή για να φωτιστεί η υπόθεση και επιμένουμε στην αναπαράσταση».

epirusblog.gr
5 of 5
Ανατροπή: DNA άγνωστου άνδρα βρέθηκε στα νύχια της Ζέμπερη -Τα νέα στοιχεία
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8345680582804869398
item