Βενιζέλος σε Τσίπρα: Οταν παίζεις με τη φωτιά θα καείς -Είσαι το καλύτερο delivery boy

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Οταν παίζεις με τη φωτιά θα καείς -Είσαι το καλύτερο delivery boy
Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προειδοποιώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως «όταν παίζεις με τη φωτιά θα καείς».
Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως ο κ. Τσίπρας αναζητά συναίνεση στο Μακεδονικό για να καλύψει το κενό που προκαλεί η στάση του Πάνου Καμμένου.
Μιλώντας στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση με θέμα: «Με αφορμή το όνομα: Συγκυρία και στρατηγική στα Βαλκάνια» ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η συναίνεση που αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσχηματική για να καλύψει το κενό που προκαλεί η στάση του κ. Καμμένου.
«Έχουμε μια αναζήτηση συναίνεσης όχι για να λύσουμε ένα μεγάλο εθνικό θέμα, αλλά για να καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ το κενό πλειοψηφίας λόγω της διαφορετικής στάσης που έχει ο δεύτερος εταίρος που είναι οι ΑΝΕΛ. 
Δεν ζητάει από την αντιπολίτευση συναίνεση στην εξωτερική πολιτική αλλά στήριξη στην εσωτερική κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως έγινε με το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015 που παρασχέθηκε γενναιόδωρα η συναίνεση και μετά πήγαμε σε συγκρουσιακές εκλογές. 
Τώρα ζητούν την συναίνεση και μετά κάνουν επίθεση, λέγοντας ότι είναι οι κήρυκες της κάθαρσης, είναι οι σταυροφόροι της αλήθειας, έναντι του παλαιού πολιτικού συστήματος του διεφθαρμένου, από το οποίο θέλουν συναίνεση», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.
«Όταν παίζεις με τη φωτιά θα καείς»
Ο κ. Βενιζέλος άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του στο Μακεδονικό αλλά και συνολικότερα για την πολιτική που ακολουθεί, κάνοντας λόγο για «εθνικολαϊκισμό», ενώ αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα είπε χαρακτηριστικά πως «όταν παίζεις με τη φωτιά θα καείς».
Είπε ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος: «Μπορεί να μας πείσει ο κ. Τσίπρας έχοντας μια κυβέρνηση με τον κ. Καμμένο, και κάνοντας αυτά που κάνει, γιατί δεν κάνει μόνο εξωτερική πολιτική, κάνει πολιτική κατά των θεσμών, πολιτική σε σχέση με την οικονομία, ότι μπορεί να διαχειριστεί αυτό το θέμα; Εμένα όχι, Δεν μπορεί να με πείσει και αυτό μου προκαλεί ανησυχία. 
Αλλά όταν παίζεις με τη φωτιά θα καείς, όταν παίζεις με τον εθνικολαϊκισμό, είτε στις πλατείες των αγανακτισμένων είτε με πύρινους εθνικολαϊκιστικούς λόγους, δεν κάνεις ούτε εξωτερική πολιτική διαμορφώνεις εθνική στρατηγική για το μέλλον της χώρας, των παιδιών μας και των εγγονιών μας» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
Ο Τσίπρας «το καλύτερο delivery boy»!
Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στην αλλαγή πολιτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ανέφερε τον όρο «delivery boy»! 
«Θα είχαμε βγει από το ευρώ θα είχαμε κάνει ένα πανηγύρι δύο ημερών, θα είχαμε καταστρέψει τις τράπεζες, τις καταθέσεις, την οικονομία, την προοπτική του ελληνικού λαού και τώρα έρχονται και μας δικαιώνουν όλοι αυτοί που έλεγαν ότι έπρεπε να γίνει αυτό, διότι έτσι εκλέχθηκαν, αλλά μετά άλλαξαν άποψη και τώρα καμαρώνουν επειδή τους λένε, ναι είστε το καλύτερο delivery boy!”, τόνισε ο Βενιζέλος.

Τα συλλαλητήρια
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. «Εγώ σέβομαι πάρα πολύ όσους πήγαν στα συλλαλητήρια, χωρίς να ανήκουν στον σκληρό πυρήνα των διοργανωτών. 
Χωρίς να είναι ομιλητές, χωρίς να στρέφονται κατά του πολιτικού συστήματος, του Κοινοβουλίου, της Δημοκρατίας, χωρίς να εκπέμπουν έναν λόγο ο οποίος υπονομεύει τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου. 
Γιατί πήγαν εκεί για να εκφράσουν την αγωνία τους, πήγαν εκεί για να εκφράσουν την έλλειψη προοπτικής, την προσβολή που νιώθουν ότι έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
Επίθεση στον Πάνο Καμμένο
Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο με αφορμή το συμβάν με την Τουρκία κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στα Ίμια. «Ποιο είναι πιο μεγάλο γεγονός; 
Πιο μεγάλο γεγονός είναι οτιδήποτε συμβαίνει με τα Σκόπια ή αυτό που συνέβη στα Ίμια με την κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του κ. Καμμένου που έδωσε την ευκαιρία στους Τούρκους να θέσουν ξανά με ιταμό τρόπο ζήτημα αμφισβήτησης της κυριαρχίας και γκρίζων ζωνών. Πού προσβάλλεται η κυριαρχία και ο πατριωτισμός;», δήλωσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η λύση για το όνομα
Ο κ. Βενιζέλος εξηγώντας ποια είναι η θέση του για τη λύση ανέφερε ότι είναι υπέρ ενός σύνθετου ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό. 
«Η λύση για το όνομα είναι ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, κατά προτίμηση προσδιορισμό, ο οποίος θα ήταν πολύ καλό να ήταν σλαβικά διατυπωμένος και αμετάφραστος, αλλά αυτό που έχει μείζονα σημασία είναι η χρήση και εσωτερική και διεθνής. 
Αρα πρέπει να υιοθετηθεί και ως εσωτερικό όνομα. Πρέπει οι περίπου 135 χώρες που έχουν αναγνωρίσει με το συνταγματικό όνομα «Μακεδονία» να προβούν σε διορθωτική πράξη αναγνώρισης με το νέο σύνθετο όνομα το οποιο ισχύει erga omnes».
Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης η βουλευτής ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Καραϊτίδης, Πρέσβυς ε.τ., ο Γιώργος Σαββαΐδης, Πρέσβυς ε.τ., ο Βασίλης Κ. Γούναρης, καθηγητής Ιστορίας Νεοτέρων Χρόνων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Κωνσταντίνα Μπότσιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

epirusblog.gr
5 of 5
Βενιζέλος σε Τσίπρα: Οταν παίζεις με τη φωτιά θα καείς -Είσαι το καλύτερο delivery boy
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4895709020952186835
item