Βίντεο: Οι Clooney φιλοξενούν πρόσφυγα στο σπίτι τους και τον βοηθούν να σπουδάσει! Βίντεο: Οι Clooney φιλοξενούν πρόσφυγα στο σπίτι τους και τον βοηθούν να σπουδάσει! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βίντεο: Οι Clooney φιλοξενούν πρόσφυγα στο σπίτι τους και τον βοηθούν να σπουδάσει!

Βίντεο: Οι Clooney φιλοξενούν πρόσφυγα στο σπίτι τους και τον βοηθούν να σπουδάσει!

O George Clooney και η Amal Alamuddin σε μία από τις σπάνιες συνεντέυξεις τους αποκάλυψαν ότι στο σπίτι του στις ΗΠΑ φιλοξενεί ένα πρόσφυγα Γιαζίντι από το Ιράκ. 

«Είχα το προνόμιο να εκπροσωπώ έναν αριθμό Γιαζίντι που έχουν πέσει θύματα της γενοκτονίας που διαπράχθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι γνώρισα τον Χασίμ Αβντάλ», δήλωσε σε συνέντευξή της μέσω Skype η Amal στον Ντέιβιντ Λετερμαν.


Το θέμα προβλήθηκε από την εκπομπή «My Next Guest Needs No Introduction» στο CBS.«Όταν τον γνώρισα θυμάμαι ότι με συνεπήρε το θάρρος του, αλλά και το εκπληκτικό του πνεύμα και ο τρόπος που μιλούσε, ακόμα κι αφού είχε χάσει τα πάντα, μιλούσε για την επιθυμία του για δικαιοσύνη και όχι για εκδίκηση» συνέχισε η διάσημη δικηγόρος.

Οι Clooney μίλησαν και για το όνειρό του να σπουδάσει: «Μας είπε για το όνειρό του να σπουδάσει κάποια στιγμή στις ΗΠΑ και ήξερα ότι όλοι μας κάναμε την ίδια σκέψη: ‘Ίσως και να μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε σε αυτό».Ο Αβντάλ είναι τώρα φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και ζει στο σπίτι της Amal και του George στην Αουγκούστα του Κεντάκι. «Έζησε και ήρθε στην Αμερική. Πέρασε όλους τους ελέγχους και τελικά κατάφερε να σπουδάσει».Αυτός είναι ο 24χρονος Χασίμ Αβντάλ που φιλοξενείται στο σπίτι των Clooney στις ΗΠΑ.

Το ζευγάρι αποκάλυψε ότι έδωσε 20 εκατομμύρια δολάρια στο δικό τους ίδρυμα «Clooney Foundation for Justice» για τη βοήθεια των προσφύγων αναφορικά με τη στέγαση και την εκπαίδευση.


Epirusblog Gr
5 of 5
Βίντεο: Οι Clooney φιλοξενούν πρόσφυγα στο σπίτι τους και τον βοηθούν να σπουδάσει!
Epirusblog Gr
5 of 5
show biz 5851240583024172349
Σχόλια
item