Γιάννενα: ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛ. ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ Γιάννενα: ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛ. ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛ. ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Γιάννενα: ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛ. ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Από τις ίδιες τις εξελίξεις αποδεικνύεται ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και τα περί «δίκαιης» ανάπτυξης, δεν ήταν παρά ακόμη μια προσπάθεια για να εξαπατήσει τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.                                                                                                                         
Στις δυσκολίες και την αγωνία μας για τα συσσωρευμένα χρέη, που δημιουργήθηκαν διαχρονικά από τα δυσβάστακτα χαρατσώματα και τις υπέρογκες φορολογίες, η κυβέρνηση ...απαντάει με νέα επίθεση.                                                                                                                                                               
Με το νέο πολυνομοσχέδιο, που ψηφίστηκε στη βουλή, γενικεύονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μας εκβιάζουν ότι θα βγάλουν την οικογένειά μας στο δρόμο ακόμα και για χρέη 500 ευρώ!!!                                                                             
Είναι αδίστακτοι! Ήδη έχουν προχωρήσει σε πάνω από 1.000.000 κατασχέσεις λογαριασμών. 1,7εκ φορολογούμενοι έχουν χρέη στην εφορία πάνω από 500€ και κινδυνεύουν με κατασχέσεις ενώ 500.000 είναι οι οφειλέτες στον πρώην ΟΑΕΕ. Επίσης ετοιμάζεται το έδαφος για χιλιάδες πλειστηριασμούς. 


Στην  επόμενη  τριετία συνολικά 130.000 σπίτια θα βγούνε στο σφυρί, μέχρι το 2021 !!!  Γι’ αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ προχώρησε εκ των προτέρων στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς.

Αυτά έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να περάσει την 3η αξιολόγηση και να πάρει τα συγχαρητήρια των «θεσμών» και των μεγάλων επιχειρηματιών.


Λύνουν τα χέρια στους τραπεζίτες και στα «κοράκια» να μας εκβιάζουν για να πληρώσουμε και το τελευταίο ευρώ, και αν δεν τα καταφέρουμε να μας πάρουν το σπίτι! Τρίβουν τα χέρια τους οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές που οι τράπεζες θα ξεφορτωθούν τα «κόκκινα δάνεια» και θα μπορούν να στηρίξουν με νέα δάνεια τα δικά τους «επενδυτικά σχέδια».


Τρίβουν τα χέρια τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι από τις φοροαπαλλαγές, τις επιδοτήσεις, τα δώρα και προνόμια που εξασφάλισε για λογαριασμό τους η κυβέρνηση. Στις δικές τους τσέπες θα πάνε τα έσοδα από τα ματωμένα πλεονάσματα και όχι για την παιδεία, την υγεία, τις δικές μας ανάγκες!

Τα δήθεν μέτρα για την ανακούφισή μας, όπως οι 120 δόσεις, που λίγοι συνάδελφοι μπορούν να μπουν και ακόμη λιγότεροι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, είναι σταχτή στα μάτια, για να αποσπάσουν την συναίνεση μας. 


Ο καυγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση και τ’ άλλα κόμματα που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια αφορά δευτερεύοντα ζητήματα, επιδιώκουν να μας αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα και να ανεχθούμε τη πολιτική που γιγαντώνει και συγκεντρώνει εμπόριο και παραγωγή στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» και η «έξοδος από τα μνημόνια» για εμάς και τις οικογένειές μας!  Ένα μέλλον στρωμένο με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, νέα αντιλαϊκά μέτρα για να θωρακιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.


Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση που διαμορφώνεται για μας τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, δεν μπορεί να παραμένουμε θεατές, να δίνουμε ανοχή. 


Να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βάζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΕΣΕΕ, της Τοπικής Ομοσπονδίας(ΟΕΒΕ) και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που συμφωνούν και στηρίζουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων και να οργανώσουμε τον αγώνα μας.

Κανένας μόνος του. Μέσα από το σύλλογο μας, μαζί  με τους συνάδελφους που με αποφασιστικότητα και επιμονή δίνουν τόσα χρονιά καθημερινές μάχες, μπορούμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά, την δημοσιά υγειά, την δημοσιά παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση. 


Μαζί με τους εργαζομένους, τους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουν τους ίδιους αντίπαλους, έχουν κοινά συμφέροντα με μας, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τη δυναμική των αγώνων μας.

Παίρνουμε σήμερα στα χέρια μας την υπεράσπιση κάθε συναδέλφου αυτοαπασχολούμενου που θα βρεθεί στην μέγγενη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Αύριο μπορεί να είναι ο καθένας από μας σε αυτή τη θέση. Δυναμώνοντας τους αγώνες μας και την αλληλεγγύη. μπορούμε να τα καταφέρουμε.


Σας  καλούμε στην κινητοποίηση  ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λογαριασμών


Την Παρασκευή 23 Φλεβάρη στην Εφορία Ιωαννίνων στις 7.00-9.00 το πρωί


Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, αφορούν την επιβίωση μας, την επιβίωση των οικογενειών μας. Απαιτούμε  εδώ και τώρα:


Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.


Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.


Πάγωμα των χρεών στον ΟΑΕΕ, διαγραφή προσαυξήσεων, χαμηλές δόσεις ανάλογες του εισοδήματος για την αποπληρωμή.


Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.


Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.


Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.


Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.


Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας

Το ΔΣ του Συλλόγου


epirusgate.blogspot.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛ. ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 805004704007096654
Σχόλια
item