Η ΝΔ λέει όχι στην πόλωση και τη λάσπη -Ο Μητσοτάκης ξεκινάει επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα

Η ΝΔ λέει όχι στην πόλωση και τη λάσπη -Ο Μητσοτάκης ξεκινάει επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα
Μόνο τυχαία δεν ήταν η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη το πρωί του Σαββάτου στην Μάνδρα, 100 ημέρες μετά τη φονική πλημμύρα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αποφασισμένος να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις.
Για την Νέα Δημοκρατία αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή να επικεντρωθεί σε μια συζήτηση για το μέλλον της χώρας, σε αντίθεση με την κυβέρνηση. που έχει επιλέξει το δρόμο της λάσπης και της παρελθοντολογίας.
Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες θα αναδειχθεί μέσα από συγκεκριμένες τοποθετήσεις και πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη το επόμενο διάστημα, ενώ θα πυκνώσουν οι επισκέψεις του σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να φτάσει το μήνυμα και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας σε όλους τους πολίτες. 
Μάλιστα όπως σημειώνουν από την Πειραιώς η βάση του κόμματος είναι πιο συσπειρωμένη από ποτέ, ύστερα από την προσπάθεια της κυβέρνησης να διχάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο με τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό, όσο και στην υπόθεση Novartis.
Ειδικά για την Novartis εκτιμούν ότι έχει γυρίσει μπούμερανγκ στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να μπει σε μια αντιπαράθεση που είναι καθαρά τοξική. Αυτός είναι και ο λόγος που είχε επιλέξει εξαρχής την Τετάρτη να μην κάνει δευτερολογία. 
Ο ίδιος αποδίδει την τακτική του Πρωθυπουργού στην αποτυχία του αφηγήματος που καλλιεργούσε το προηγούμενο διάστημα, «Εάν πραγματικά ο κ. Τσίπρας είχε εμπιστοσύνη στο αφήγημά του ότι γυρίζουμε στην κανονικότητα θα είχε λόγο να το κάνει αυτό ο κ. Τσίπρας; Έχει καταρρεύσει το αφήγημά του. Θα δούμε και άλλα σκάνδαλα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του στην χθεσινή συνέντευξη, στον ΣΚΑΪ.
Επίσης στην Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες, βλέπουν ότι δημιουργήθηκε ρήγμα στο εσωτερικό της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θεωρούν καθόλου τυχαίο ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  αλλά και γενικότερα το οικονομικό επιτελείο κρατούν αποστάσεις και δεν τοποθετούνται για την Novartis και τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου. 
Ίσως αντιλαμβάνονται όπως σημειώνουν στο Μοσχάτο, τη ζημιά που επιφέρουν στη χώρα η λάσπη και η ακραία πόλωση, που κάνουν τους επενδυτές διστακτικούς να προχωρήσουν πιθανά σχέδια που έχουν.

epirusblog.gr
5 of 5
Η ΝΔ λέει όχι στην πόλωση και τη λάσπη -Ο Μητσοτάκης ξεκινάει επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3114528041877650910
item