Γιάννενα: Αυστηρή κριτική για την εκπαιδευτική πολιτική

Γιάννενα: Αυστηρή κριτική για την εκπαιδευτική πολιτική

Με σκληρή κριτική σε βάρος της κυβερνητικής πολιτικής για τα ζητήματα παιδείας και εκπαίδευσης συνοδεύθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων. 

Τόσο η πρόεδρος της ΔΑΚΕ όσο και ο κεντρικός προσκεκλημένος, που ήταν ο Βασίλης Παληγιάννης, αιρετός ΚΥΣΠΕ άσκησαν δριμύτατη κριτική σε αποφάσεις και επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, που περιλαμβάνονται στο πρόσφατο Π.Δ, αλλά και σε αποφάσεις που δημιουργούν ένα νέο τοπίο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

Οι κυβερνώντες, άλλα λένε, άλλα θέλουν και άλλα κάνουν, αποδεικνύοντας ότι εκτός από την οικονομική υπάρχει σοβαρή αξιακή και παιδευτική κρίση. 

Το αποτέλεσμα είναι να περιορίζεται και να υποβαθμίζεται διαρκώς ο ρόλος του δημόσιου σχολείου και το βέβαιο είναι ότι από τη νέα σχολική χρονιά θα έχουμε ένα νέο τοπίο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με λιγότερα σχολεία και λιγότερα τμήματα», σημείωσε ο κ. Παληγιάννης. 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Γ. Μητροκώστα και η υπεύθυνη του τομέα παιδείας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Ελ. Σιάση. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αυστηρή κριτική για την εκπαιδευτική πολιτική
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2808088251728237930
item