Γιάννενα: Εκτάσεις σε νέους Γιαννιώτες για να εργαστούν ως αγρότες Γιάννενα: Εκτάσεις σε νέους Γιαννιώτες για να εργαστούν ως αγρότες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Εκτάσεις σε νέους Γιαννιώτες για να εργαστούν ως αγρότες

Γιάννενα: Εκτάσεις σε νέους Γιαννιώτες για να εργαστούν ως αγρότες

Eνασχόληση με τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής δε μπορεί να υπάρξει χωρίς τα… βασικά, με πρώτο και σημαντικότερο την έκταση στην οποία έχει τη δυνατότητα ένας νέος ο οποίος ενδιαφέρεται να αναπτύξει κτηνοτροφική ή γεωργική δραστηριότητα.

Αυτό προφανώς σκέφτηκε ο Δήμος Ιωαννιτών και αποφάσισε να εκπονήσει σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται εντός των ορίων του για την ενίσχυση της τοπικής παραγωγικότητας. 


Στόχος της προσπάθειας είναι να καταγραφούν τα διαθέσιμα αγροτικά ακίνητα και να παραχωρηθούν εν συνεχεία με ευνοϊκούς όρους σε νέους αγρότες που αναζητούν εκτάσεις για να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους.

Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι;Ως σύλληψη το σχέδιο του Δήμου για την αξιοποίηση αγροτικών εκτάσεων που υπάρχουν στην επικράτειά του είναι θετικό. 


Πριν όμως ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες καλό θα ήταν να γίνει μία μελέτη σκοπιμότητας, δηλαδή να εξακριβωθεί ότι υπάρχουν όντως νέοι Γιαννιώτες που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.
Γιατί, αν δεν υπάρχουν τέτοιοι στο Λεκανοπέδιο, η όλη προσπάθεια θα πάει χαμένη! 


Αν, από την άλλη, διαπιστωθεί πως είναι αρκετοί οι νέοι συμπολίτες που επιθυμούν να γίνουν αγροτοκτηνοτρόφοι, τότε η προσπάθεια του Δήμου σαφώς και πρέπει να προχωρήσει.

Πρώτα η καταγραφή Bέβαια, η όλη προσπάθεια είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο. Ο Δήμος εξετάζει τη δυνατότητα αξιοποίησης αγροτικών ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται με τη μορφή παραχώρησης σε νέους αγρότες και σ’ αυτή την προσπάθεια κομβικό ρόλο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «οφείλουν να παίξουν οι τοπικές κοινότητες, ως οι κατεξοχήν γνώστες των αναγκών αλλά και των δυνατοτήτων κάθε περιοχής». 


Ήδη λοιπόν έχει ζητηθεί από τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων να καταγράψουν τυχόν διαθέσιμες εκτάσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό στις περιοχές τους. 

Μετά την καταγραφή, και σε συνεργασία με το αρμόδιο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου, τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και τους συναρμόδιους Αντιδημάρχους Βάσω Μέγα και Θωμά Γιωτίτσα, θα ακολουθήσει δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος ώστε να υποβληθούν τα αιτήματα των ενδιαφερομένων και να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησής τους προς όφελος των νέων του Δήμου που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκτάσεις σε νέους Γιαννιώτες για να εργαστούν ως αγρότες
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1927969941171575734
Σχόλια
item