«Ντρέπομαι που φιλοξενούμε τον Ερντογάν στην Ιταλία» «Ντρέπομαι που φιλοξενούμε τον Ερντογάν στην Ιταλία» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Ντρέπομαι που φιλοξενούμε τον Ερντογάν στην Ιταλία»

«Ντρέπομαι που φιλοξενούμε τον Ερντογάν στην Ιταλία»

Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε με σύντομη δήλωση του στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία βρίσκεται την Δευτέρα σε εξέλιξη στην Ιταλία και στο Βατικανό. 

«Ντρέπομαι που η Ιταλία φιλοξενεί τον εκπρόσωπο ενός αιμοσταγούς, εξτρεμιστικού καθεστώτος. Ενός εκ των πραγμάτων ισλαμικού κράτους, στο οποίο η θρησκεία υπερισχύει του νόμου», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι.

 «Η Τουρκία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήταν καταστροφή. Θέλω να δω πώς θα τοποθετηθούν τα διάφορα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης και της Φόρτσα Ιτάλια, επί της πρότασής μας κατά της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ», κατέληξε ο επικεφαλής της Λέγκα. 


Την ώρα αυτή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ολοκληρώνει την επίσκεψή του στο Βατικανό. Αμέσως μετά θα γίνει δεκτός από τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα και στις 4 το απόγευμα θα συναντήσει τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι. Μετά την συνάντηση αυτή, δεν προβλέπεται συνέντευξη Τύπου ή δήλωση στους δημοσιογράφους. 

Κοντά στο Βατικανό, βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη μικρή διαδήλωση διαμαρτυρίας κουρδικών οργανώσεων κατά των επιχειρήσεων της Τουρκίας στην βόρεια Συρία.
Epirusblog Gr
5 of 5
«Ντρέπομαι που φιλοξενούμε τον Ερντογάν στην Ιταλία»
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 8430757373569145853
Σχόλια
item