Θεσπρωτία: Κλειστοί θα παραμείνουν Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηγουμενίτσας σήμερα Τρίτη Θεσπρωτία: Κλειστοί θα παραμείνουν Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηγουμενίτσας σήμερα Τρίτη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Κλειστοί θα παραμείνουν Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηγουμενίτσας σήμερα Τρίτη

Θεσπρωτία: Κλειστοί θα παραμείνουν Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηγουμενίτσας σήμερα Τρίτη
Κλειστοί θα παραμείνουν Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηγουμενίτσας την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, καθώς η αιφνιδιαστική και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, να συμπεριλάβει στο Νομοσχέδιο διάταξη με την οποία καθιερώνεται η ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων (4) ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε χιλιάδες οικογένειες, παιδιά και εργαζόμενους σε πετυχημένες δομές Δήμων, όπως είναι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί όλης της χώρας.
Συγκεκριμένα υπογραμμίζεται πως η απόφαση αυτή θα έχει συνέπειες:
  • Στην ομαλή λειτουργία 1.600 πετυχημένων δημοτικών δομών, όπως είναι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα και στηρίζουν την καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων οικογενειών
  • Σε αρκετές χιλιάδες παιδιά, ακόμη κι αν υπάρξει αρχικά πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, τα οποία μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο θα πρέπει να ενταχθούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, στην ευαίσθητη ηλικία των 4 ετών, κάτι που δεν υφίσταται σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα χωρίς να είναι εξασφαλισμένες οι αναγκαίες δημόσιες υποδομές για να καλυφθούν οι ανάγκες τους.
  • Στους χιλιάδες εργαζόμενους συμβασιούχους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, των οποίων και οι θέσεις εργασίας τίθενται σε κίνδυνο
  • Σε χιλιάδες εργαζόμενους γονείς σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητά τους, μεγάλες δυσλειτουργίες. Γιατί είναι γνωστό ότι τα Νηπιαγωγεία δεν λειτουργούν για 3 (από τους 12) μήνες το χρόνο, η ημερήσια λειτουργία τους δεν εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς και επιπρόσθετα δεν διασφαλίζονται η σίτιση και η υγιεινή διαβίωση των παιδιών (απουσία βοηθητικού προσωπικού).
Η ΚΕΔΕ μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών ζητούν την απόσυρση της επίμαχης διάταξης του υπουργείου Παιδείας καθώς και άμεση συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει  δημιουργηθεί.
Παράλληλα η ΚΕΔΕ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνει από κοινού με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στου Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τους γονείς, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Κλειστοί θα παραμείνουν Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηγουμενίτσας σήμερα Τρίτη
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5928341343949389662
Σχόλια
item