Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη σήμερα, στις 18.00 το απόγευμα, στο Άγαλμα του Βενιζέλου.
Στο συλλαλητήριο, το οποίο οργανώνουν οι ΕΛΜΕ, Σύλλογοι Π.Ε., Σύλλογοι Γονέων και Σύλλογοι φοιτητών, συμμετέχουν εκπαιδευτικοί,  γονείς, μαθητές και φοιτητές.
«Η επίθεση στους εργαζόμενους από κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ συνεχίζεται και εντείνεται με την ψήφιση του πολυνομοσχέδιο (αντιαπεργιακός νόμος, πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποιήσεις, 30ωρο, συγχωνεύσεις σχολείων, κ.ά.), αλλά και με την προώθηση και άλλων 88 νέων προαπαιτούμενων στα πλαίσια της 4ης αξιολόγησης, καθώς και νέων μέτρων για την εκπαίδευση (αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση,αποχαρακτηρισμός της ώρας σίτισης, «Νέο Λύκειο», νόμο για το Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής, υπονόμευση της τεχνικής εκπ/σης –κλείσιμο των λεγόμενων ολιγομελών, τη μαθητεία – κακοπληρωμένη εργασία, αναμοριοδότηση που υποβαθμίζει σχολεία και τα οδηγεί σε συγχωνεύσεως, κ.ά.)», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.
«Αναμένεται, η τελική έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α για την ελληνική εκπαίδευση (Απρίλιος 2018) με νέο πακέτο μέτρων για την πλήρη προσαρμογή της ελληνικής εκπαίδευσης στο μοντέλο και τις οδηγίες του ΟΟΣΑ και της ΕΕ που η εφαρμογή της διαμορφώνεται το φτηνό, ευέλικτο σχολείο της αγοράς. Την ίδια στιγμή Δήμοι διεκδικούν να πάρουν στα χέρια τους (σε πρώτη φάση) τα νηπιαγωγεία, συμβάλλοντας στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης», σημειώνεται στη συνέχεια.
«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν οργανώνουν τον αγώνα, αλλά αρνήθηκαν να κηρύξουν έστω και μια απεργία την ημέρα που ψηφιζότανε τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και τώρα που εφαρμόζονται και προωθούνται και νέα. 
Αυτό αποτελεί απροκάλυπτη αποδοχή και στήριξη της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου. Δεκάδες Σύλλογοι Π.Ε. και ΕΛΜΕ στην εκπαίδευση (στη Θεσσαλονίκη οι πέντε ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.) σε συντονισμό με εκατοντάδες σωματεία από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έδωσαν τη μάχη στις 12/1», επισημαίνεται.
«Έστειλαν μήνυμα ότι μπορούμε να οργανώσουμε απεργιακή απάντησηκαι τον αγώνα σε κατεύθυνση σύγκρουσης και ανατροπής και χωρίς τις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Η εμπειρία αυτή αποτελεί παρακαταθήκη αγώνα για συνέχιση και κλιμάκωση», αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση.
Πηγή: thestival

epirusblog.gr
5 of 5
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 301419229338831877
item