Πρέβεζα: Η Δήμητρα που κρατάει και φέτος ζωντανό το Καρναβάλι γυναικών της Πρέβεζας

Πρέβεζα: Η Δήμητρα που κρατάει και φέτος ζωντανό το Καρναβάλι γυναικών της Πρέβεζας

Αρκετές φορές έχουμε ασκήσει κριτική σε πρόσωπα που υπερβάλλουν στην άσκηση των καθηκόντων τους είτε λόγω υπερβάλλοντος ζήλου, είτε λόγω της πληθωρικής τους παρουσίας και προσωπικής ενέργειας.

Ένα από τα πρόσωπα αυτά είναι και η υπάλληλος του Δήμου Πρέβεζας κα Δήμητρα Κοψάρη, η οποία είναι διευθύντρια στον τομέα πολιτισμού και είτε γιατί το επιθυμεί, είτε γιατί αναγκάζεται από τις συνθήκες, αναλαμβάνει ρόλους και πέραν των καθηκόντων της.


Όμως αυτό που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι η θετική στάση που η ίδια έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια στη διατήρηση του Γυναικείου Καρναβαλιού, που έχει ξεκινήσει πριν 60 χρόνια στην Πρέβεζα.


Παραδοσιακά οι γυναίκες που είχαν δημιουργήσει το Γυναικείο Καρναβάλι στην Πρέβεζα, δεν δέχονταν καμία βοήθεια ούτε από τον Δήμο, ούτε από τη Νομαρχία. Ότι έκαναν ήταν αυθόρμητο, ανιδιοτελές, αληθινό και ανθρώπινο.


Οι εποχές άλλαξαν, πολλές γυναίκες από αυτές που το είχαν στήσει και το συνέχιζαν έφυγαν από τη ζωή και ευτυχώς βρέθηκαν κάποια νεώτερα κορίτσια και γυναίκες για να συνεχίσουν την προσπάθεια.


Οι Κομιτάτοι έγιναν πρωταγωνιστές των καρναβαλικών εκδηλώσεων και το Γυναικείο Καρναβάλι θα είχε σβήσει αν η κα Δήμητρα Κοψάρη δεν είχε αναλάβει κεντρικό ρόλο συντονισμού, έχοντας το πλεονέκτημα οικονομικής στήριξης της παρέλασης από την πλευρά του Δήμου Πρέβεζας. Κατάφερε να πείσει πολλές γυναίκες και συλλόγους να συμμετέχουν σε αυτό και με μεγάλη δυσκολία το Γυναικείο Καρναβάλι κρατήθηκε ζωντανό και φέτος.


Αυτή είναι μια πραγματικότητα που κανένας δεν μπορεί να την αγνοήσει,  και ένα πικρόχολο σχόλιο που είδε το φως της δημοσιότητας περί μη Πρεβεζάνικης καταγωγής, αγγίζει τα όρια της παράνοιας καθώς όλοι πλέον οφείλουμε να προσαρμοστούμε στο ότι η Πρέβεζα ενιαίος Δήμος με τον Λούρο και το Ζάλογγο.


Η… αρία φυλή των ανύπαρκτων «ορίτζιναλ» Πρεβεζάνων έχει αλλοιωθεί προ πολλού……
Δεν αξίζει να ασχοληθούμε περισσότερο με αυτό καθώς η είδηση είναι πως και φέτος το Γυναικείο Καρναβάλι παραμένει ζωντανό.


Την Κυριακή μάλιστα έκανε και το αποκριάτικο πάρτι του, από όπου και οι φωτό που δημοσιεύουμε. Εκεί έγινε η κλήρωση για τη σειρά των γκρουπ που θα παρελάσουν την Παρασκευή 16 Φλεβάρη(2018) το βράδυ.










http://prevezaposto.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η Δήμητρα που κρατάει και φέτος ζωντανό το Καρναβάλι γυναικών της Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1136035935223014619
item