Ήπειρος: Με διπλάσιο ρυθμό «τρέχει» η Ήπειρος Ήπειρος: Με διπλάσιο ρυθμό «τρέχει» η Ήπειρος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Με διπλάσιο ρυθμό «τρέχει» η Ήπειρος

Ήπειρος: Με διπλάσιο ρυθμό «τρέχει» η Ήπειρος

Με… καλπασμό προσπαθεί η Ήπειρος να καλύψει το έλλειμμα στην προσέλκυση τουριστών σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, με την περιφέρεια και τους δήμους να δρέπουν τα τελευταία χρόνια τους καρπούς της συστηματικής και επίμονης προσπάθειάς τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αύξηση των τουριστών το 2017 έφτασε το 20% σε σχέση με το 2016, ενώ ανάλογη αύξηση υπήρχε και την προηγούμενη χρονιά. 

Και για όσους ίσως βιαστούν να πουν πως αυτό οφείλεται στη γενικότερη τουριστική «έκρηξη» της χώρας, αξίζει να σημειωθεί πως η αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής «τρέχει» με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ανάλογα είναι τα μηνύματα που φτάνουν και για τη φετινή τουριστική σαιζόν. «Η εικόνα είναι εξαιρετική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Στράτος Ιωάννου, ο οποίος δεν είναι από αυτούς, που συνηθίζουν τις υπερφίαλες δηλώσεις.


«Δεν ξεκινάμε φέτος μια προσπάθεια και άμεσα έχουμε αποτελέσματα. Χρειάζεται μια συνεχής δουλειά και έτσι καταφέραμε και ανοίξαμε μια σειρά από αγορές. 


Η περιοχή μας είναι τόσο ωραία και αγαπιέται τόσο πολύ, που κάνει και το δικό μας έργο πιο εύκολο», τόνισε, άρτι αφιχθείς από μια νέα επίσκεψη στη Ρωσία, η οποία αποτελεί μια από τις αγορές-στόχους τα τελευταία χρόνια.

Το κέρδος από τις συναντήσεις με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού της Ρωσίας και τους εκπροσώπους 21 ρωσικών περιφερειών αναμένεται να φανεί το επόμενο διάστημα, ωστόσο ο κ. Ιωάννου εισέπραξε θετικά μηνύματα από τις συναντήσεις με τους πολιτικούς παράγοντες. 


Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η ρωσική κυβέρνηση έχει την πολιτική να κατευθύνει τους τουρίστες προς συγκεκριμένους προορισμούς, ενώ εκφράστηκε ζωηρό ενδιαφέρον και για να ενταχθεί η περιοχή στα πακέτα διακοπών που δίνονται σε υπαλλήλους και εργαζόμενους εργοστασίων σε περιόδους χαμηλής ζήτησης.

Η περιφέρεια Ηπείρου θα επανέλθει σύντομα στη Ρωσία, καθώς στον προγραμματισμό της είναι και η συμμετοχή στην έκθεση Μ.Ι.Τ.Τ στη Μόσχα της Ρωσίας το τριήμερο 13 έως 15 Μαρτίου.


Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην αγορά του Ισραήλ, μία από τις πιο δυναμικές για την Ήπειρο, καθώς στην περιοχή φτάνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. 


Περιφέρεια και δήμος θα συμμετέχουν και φέτος στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΜΤΜ 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 7 Φεβρουαρίου στο Τελ Αβίβ, εκπροσωπούμενοι μάλιστα από τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα αντίστοιχα.

Η συμμετοχή στη φετινή έκθεση έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς στόχος είναι να οριστικοποιηθούν συμφωνίες για απευθείας πτήσεις από το Ισραήλ στα Γιάννενα, γεγονός που θα εκτοξεύσει το έτσι κι αλλιώς μεγάλο ρεύμα προς την περιοχή μας.


Άλλες τρεις εκθέσεις που θα συμμετέχει η περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το επόμενο διάστημα, είναι η «Mediterranean Panorama» στη Στοκχόλμη της Σουηδίας (16-18 Φεβρουαρίου), η «IFT 2018» στο Βελιγράδι της Σερβίας (22-25 Φεβρουαρίου), όπου η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα, και η «ΙΤΒ Berlin» στο Βερολίνο της Γερμανίας (7-11 Μαρτίου).


agon.gr


Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Με διπλάσιο ρυθμό «τρέχει» η Ήπειρος
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7215164968718939559
Σχόλια
item