Γιάννενα: «Επίσημη πρώτη» αύριο για την ΤΟΜΥ Ιωαννίνων Γιάννενα: «Επίσημη πρώτη» αύριο για την ΤΟΜΥ Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Επίσημη πρώτη» αύριο για την ΤΟΜΥ Ιωαννίνων

Γιάννενα: «Επίσημη πρώτη» αύριο για την ΤΟΜΥ Ιωαννίνων

Στα Γιάννενα θα κάνουν… ποδαρικό για ολόκληρη την Ήπειρο οι πολυδιαφημισμένες από το αρμόδιο Υπουργείο Τοπικές Μονάδες Υγείας, δηλαδή οι νέες υγειονομικές δομές που θα παρέχουν στους πολίτες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, στις οποίες τόσο πολύ πάσχει σήμερα η χώρα μας. 

Η πρώτη ΤΟΜΥ ολόκληρης της Περιφέρειας ανοίγει τις πόρτες της σήμερα και απομένει να φανεί πλέον στην πράξη πόσο επιτυχημένο θα είναι το νέο αυτό εγχείρημα στον χώρο της πολύπαθης Υγείας, στην οποία τα κατά καιρούς εγχειρήματα και οι μεταρρυθμίσεις σε γενικές γραμμές δεν έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα καρποφόρες!


Επίσημη πρώτη
Στον Δήμο Ιωαννιτών λοιπόν ξεκινά επίσημα σήμερα, Πέμπτη η λειτουργία της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας της Ηπείρου όπως ανακοίνωσε χθες η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. Η ορκωμοσία των υπαλλήλων που θα στελεχώσουν την πρώτη αυτή δομή έγινε πρόσφατα στην έδρα της 6ης ΥΠΕ.  


Στην ΤΟΜΥ Ιωαννίνων θα υπηρετούν γενικοί γιατροί, παιδίατρος, δύο νοσηλεύτριες, δύο διοικητικοί υπάλληλοι, κοινωνικός λειτουργός και επισκέπτρια υγείας. Η ομάδα αυτή θα εκπαιδευθεί στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων έως ότου τοποθετηθεί στην 1η ΤΟΜΥ Ιωαννιτών η οποία θα στεγάζεται στην οδό Φιλικής Εταιρείας 15, απέναντι από το 2ο Λύκειο. 


Οικογενειακή ιατρική
Η  ΤΟΜΥ Ιωαννιτών είναι άρτια εξοπλισμένη, σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ και σε πρώτη φάση θα λειτουργεί από τις 07:00 έως τις 15:00, μέχρι να εκδοθεί νέα οδηγία από την Διοίκηση. 


Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, οι ΤΟΜΥ λειτουργούν ως ομάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχουν ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς διακρίσεις.


Ο θεσμός των ΤΟΜΥ κάνει πρεμιέρα με καθυστέρηση, καθώς ήταν προγραμματισμένο οι συγκεκριμένες δομές να ξεκινήσουν πέρυσι τη λειτουργία τους με αυτές των Ιωαννίνων να αποτελούν «πιλότο» για ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στην περιοχή μας πρόκειται να δημιουργηθούν έξι νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας, ενώ στα Γιάννενα αναμένεται να ιδρυθούν και νέες ΤΟΜΥ τους επόμενους μήνες.


ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Επίσημη πρώτη» αύριο για την ΤΟΜΥ Ιωαννίνων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3709195478130272428
Σχόλια
item