Γιάννενα: Παράδειγμα προς μίμηση Γιάννενα: Παράδειγμα προς μίμηση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Παράδειγμα προς μίμηση

Γιάννενα: Παράδειγμα προς μίμηση

Στη δομή Φιλοξενίας Προσφύγων από τη Συρία στην Κόνιτσα βρέθηκε η Γενικής Πρόξενος των Η.Π.Α Rebecca Fong, η οποία ξεναγήθηκε από την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου Κατερίνα Μιτοπούλου και τον αναπληρωτή διευθυντή Ανδρέα Τέφο.

Η κ. Fong δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον ιδιαίτερο τρόπο λειτουργίας της δομής και από την επιτυχία του μοντέλου, με την κ. Μιτοπούλου να επισημαίνει ότι η επιτυχία, σύμφωνα και με τις έξωθεν μαρτυρίες, έγκειται στο γεγονός του δημόσιου χαρακτήρα της δομής που διαθέτει κτιριακή υποδομή και μόνιμο προσωπικό, καθώς και προσωπικό μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ευθύνη, συνέπεια και αλληλέγγυα στάση προσφοράς προς στον συνάνθρωπο που είναι αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις. 

Τονίστηκε επίσης, η εξαιρετική συνεργασία που είχε η διοίκηση του Κ.Κ.Π.Π.Η με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, του οποίου τη συμβολή είχε όποτε ζητήθηκε, μέσω της 8ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και λοιπών ταγμάτων τόσο σε παροχή ειδών διατροφής, προσωπικής χρήσης και καυσίμων. 

Η κ. Fong ενημερώθηκε και για τη δράση των διαφόρων Μ.Κ.Ο στη δομή της Κόνιτσας και το πλαίσιο συνεργασίας τους με το Κέντρο, στοχεύοντας στην αύξηση της αποτελεσματικότητας, ελαχιστοποιώντας άσκοπες δράσεις και αλληλεπικαλύψεις αυτών. 


Τέλος, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός της καλής συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, με τα προσφυγόπουλα της Κόνιτσας να κάνουν πρώτα στην Ήπειρο την έναρξη της μαθητικής τους ζωής. 

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Παράδειγμα προς μίμηση
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4094277634186251734
Σχόλια
item