Γιάννενα: Εντοπίστηκε απατεώνας που παρίστανε υπάλληλο της ΔΕΗ! Γιάννενα: Εντοπίστηκε απατεώνας που παρίστανε υπάλληλο της ΔΕΗ! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Εντοπίστηκε απατεώνας που παρίστανε υπάλληλο της ΔΕΗ!

Γιάννενα: Εντοπίστηκε απατεώνας που παρίστανε υπάλληλο της ΔΕΗ!

Στα… καλά νέα της ημέρας, εντάσσεται ο εντοπισμός του απατεώνα που παρίστανε υπάλληλο της ΔΕΗ και ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε εξαπατήσει 84χρονη στον Κατσικά. 

Πρόκειται για μια από τις περιπτώσεις που είχαν θορυβήσει τους κατοίκους των χωριών κυρίως, καθώς ανάλογα συμβάντα έχουν σημειωθεί και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου, με τους δράστες να έχουν γίνει… φαντομάδες. 


Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, κατάφεραν με μεθοδικότητα και αξιοποιώντας όλα τα ευρήματα που είχαν στην κατοχή τους, να φτάσουν στον δράστη που είναι 56χρονος Έλληνας. 

Ο δράστης στις 18 Οκτωβρίου είχε εμφανιστεί στην ηλικιωμένη λέγοντάς της ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΗ και με την πρόφαση ότι απειλείται με πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα το σπίτι της, την έπεισε να συγκεντρώσει χρήματα και κοσμήματα σε ένα σημείο για δήθεν προστασίας τους, κατά τη διάρκεια των υποτιθέμενων εργασιών. 


Η γυναίκα με τα πολλά πείστηκε, έκανε ότι της είπε ο 56χρόνος ο οποίος λίγο αργότερα της απέσπασε την προσοχή, τα άρπαξε και εξαφανίστηκε. 

Η Ασφάλεια σχημάτισε δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή του 56χρονου και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης μετά κλοπής. 


 Με αφορμή και αυτό το συμβάν, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, παραθέτει οδηγίες προς τους πολίτες, ώστε να είναι προσεκτικοί σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.


Συγκεκριμένα επισημαίνει:
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
• Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
• Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
• Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
• Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
• Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας. 


Σε ανάλογες περιπτώσεις, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με το "100" ή με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Εντοπίστηκε απατεώνας που παρίστανε υπάλληλο της ΔΕΗ!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8384086873152410315
Σχόλια
item