Γιάννενα: Εξαρθρώθηκε "συμμορία" για δεκάδες κλοπές ποδηλάτων και μοτοσικλετών στα Γιάννινα

Γιάννενα: Εξαρθρώθηκε "συμμορία" για δεκάδες κλοπές ποδηλάτων και μοτοσικλετών στα Γιάννινα
Τέλος στη δράση συμμορίας τριών νεαρών, δύο ανδρών και μιας γυναίκας, έβαλε η έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Η σπείρα, μέσα σε οκτώ μήνες είχε διαπράξει 31 κλοπές ποδηλάτων και μοτοσικλετών, ενώ στη συνέχεια πωλούσαν τα κλοπιμαία αποκομίζοντας παράνομα όφελος. 

Η υπόθεση "έδεσε" πλήρως μετά την κλοπή κοσμημάτων που σημειώθηκε προχθές σε κατάστημα των Ιωαννίνων.

Δράστες είναι ένας 19χρονος και ένας 20χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και μία 17χρονη υπήκοο Ρουμανίας, που συνελήφθη για την εμπλοκή της σε υπόθεση κλοπής.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αρχικά προέκυψε ότι οι δράστες από κοινού με την 17χρονη, προχθές το απόγευμα αφαίρεσαν από κατάστημα στα Ιωάννινα, κοσμήματα ενώ στη συνέχεια απέκρυψαν μέρος των κλοπιμαίων σε υπαίθριο χώρο στην πόλη των Ιωαννίνων.
Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης υποθέσεων κλοπών και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, διακριβώθηκε ότι οι δύο άνδρες μεμονωμένα ή από κοινού, από τον περασμένο Ιούνιο, διέπραξαν τριάντα μία κλοπές δικύκλων και ποδηλάτων και συγκεκριμένα προέκυψε ότι:
• διέπραξαν δέκα κλοπές ποδηλάτων και είκοσι μία κλοπές μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, τα οποία ήταν σταθμευμένα, είτε σε αύλειους χώρους οικιών, είτε σε δημόσια σημεία της πόλης
• στη συνέχεια, μεταπωλούσαν τα κλοπιμαία, είτε μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδες διαδικτύου είτε σε ιδιώτες, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην υπαίθρια κρύπτη που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν τα κλεμμένα κοσμήματα, που αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος καθώς και ένα κυτίο με (23) φυσίγγια, μία κυνηγετική ζώνη με (26) φυσίγγια και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εξαρθρώθηκε "συμμορία" για δεκάδες κλοπές ποδηλάτων και μοτοσικλετών στα Γιάννινα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2846079727261153286
item