Γιάννενα: Ένα παραποτάμιο πάρκο για παιδιά θα γίνει στην Τύρια!

Γιάννενα: Ένα παραποτάμιο πάρκο για παιδιά θα γίνει στην Τύρια!

Ένα πλήρως οργανωμένο παραποτάμιο πάρκο αναψυχής και αθλητικών δραστηριοτήτων για παιδιά ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο Δήμος Δωδώνης στην Τύρια, προσδοκώντας πως η λειτουργία του θα αναβαθμίσει την περιοχή από κάθε άποψη, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του και ο Χρήστος Ντακαλέτσης.

Το πάρκο προϋποθέτει ανάπλαση του χώρου που θα το φιλοξενήσει και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 715.000 ευρώ. Χρήματα που θα αντληθούν από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 20».


Σε οκτώ στρέμματα…
Ηλεκτρονικό ανοιχτό διαγωνισμό για το έργο ανάπλασης της παραποτάμιας περιοχής στην Τύρια προκήρυξε ο Δήμος Δωδώνης. Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 12 Μαρτίου. 


Πρόκειται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται με σκοπό την δημιουργία ενός πάρκου αναψυχής, αθλοπαιδιών και άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων.


Το έργο θα αναπτυχθεί σε έκταση οκτώ στρεμμάτων περίπου και η συνολική προθεσμία εκτέλεσής του έχει οριστεί στις 360 ημέρες από την στιγμή υπογραφής της σύμβασης. 


Οι παρεμβάσεις
Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το έργο κατασκευής του παραλίμνιου πάρκου είναι η ανάπλαση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της παραποτάμιας περιοχής (πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, χώροι στάσης), η διαμόρφωση υπαίθριου αμφιθεάτρου και η προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων αθλοπαιδιών. 


Στις υπαίθριες δραστηριότητες περιλαμβάνεται και το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. 

Παράλληλα, προβλέπεται η τοποθέτηση εξοπλισμού οργάνων νέας παιδικής χαράς, η ανέγερση μικρού κτιρίου αποδυτηρίων, αποχωρητηρίων και αποθήκης, η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού πάρκου και η διαμόρφωση χώρων στάθμευσης.


Ο Δήμαρχος Δωδώνης
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, τόνισε ότι πρόκειται για μία παρέμβαση που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της Τύριας και στη μετατροπή της σε πόλο έλξης ειδικά για τα παιδιά. 


Όπως τόνισε, το πάρκο που θα διαμορφωθεί θα παρέχει δυνατότητες πολλών αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και συνθήκες πλήρους ασφάλειας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που φτάσαμε στην τελική ευθεία, έστω και με καθυστερήσεις οι οποίες προήλθαν από τις συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία για την δημοπράτηση των έργων. 


Είναι η δεύτερη σημαντική παρέμβαση που υλοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς το πρώτο έργο που εντάξαμε, αυτό της ύδρευσης Μελιάς, ήδη έχει ολοκληρωθεί», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένα παραποτάμιο πάρκο για παιδιά θα γίνει στην Τύρια!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7517015487638849470
item