Ήπειρος: «Μαγνήτης» για τους Ισραηλινούς επισκέπτες Ήπειρος: «Μαγνήτης» για τους Ισραηλινούς επισκέπτες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: «Μαγνήτης» για τους Ισραηλινούς επισκέπτες

Ήπειρος: «Μαγνήτης» για τους Ισραηλινούς επισκέπτες
Κάτι παραπάνω από θετικές είναι οι προοπτικές αύξησης του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ – Τεράστιο το κέρδος για την περιοχή από τις πτήσεις τσάρτερ προς και από το αεροδρόμιο – Συμμετοχή της Περιφέρειας και σε διεθνείς εκθέσεις προβολής τοπικών προϊόντων
Εξαιρετικά ευοίωνο παρουσιάζεται το μέλλον για το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου, το οποίο τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος, με απτά αποτελέσματα για την ευρύτερη περιοχή και για τους επαγγελματίες του κλάδου.
Ο τουρισμός αποτελεί πλέον το βαρύ «χαρτί» για την ανάπτυξη της περιοχής, κυρίως την τελευταία πενταετία και εν μέσω κρίσης, καθώς οι χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, δίνουν μια τεράστια οικονομική «ανάσα» στην Ήπειρο.
Την ίδια στιγμή ένα ακόμη «όπλο» στο να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην Ήπειρο, είναι και οι πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, που αυξάνονται συνεχώς προσελκύοντας διάφορες τουριστικές αγορές προς τα Γιάννενα και την Ήπειρο.
Σε αυτό το… αναπτυξιακό «πάζλ» πρέπει να προστεθεί φυσικά και η αεροπορική σύνδεση με τακτικές πτήσεις μεταξύ Ιωαννίνων και Λάρνακας με την εταιρεία TUS να ξεκινά τα δρομολόγια την προσεχή Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου.
Άλλωστε, μια από τις τουριστικές αγορές που την τελευταία διετία φέρνει συνεχώς και περισσότερους επισκέπτες στην Ήπειρο είναι και το Ισραήλ. Εδώ και πολλούς μήνες είναι γεγονός πως οι Ισραηλινοί τουρίστες δείχνουν στην πράξη την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους για την περιοχή.
Έτσι, η εν λόγω πτήση αν μη τι άλλο συμβάλλει σημαντικά και στο να ανοίξει μία ακόμη μεγάλη τουριστική αγορά για την περιοχή. Το Ισραήλ αποτελεί μία περιοχή – στόχο των τοπικών παραγόντων της αυτοδιοίκησης και του τουρισμού και τα τελευταία χρόνια χιλιάδες είναι οι Ισραηλινοί που επισκέπτονται οργανωμένα την περιοχή.
Η Διεθνής Έκθεση IMTM που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ την περασμένη Εβδομάδα επιβεβαίωσε και τις προοπτικές ενίσχυσης της επισκεψιμότητας από το Ισραήλ και έδωσε κάποιες σημαντικές συμφωνίες για την αεροπορική σύνδεση με τα Γιάννενα.
Η εταιρεία TUS εξετάζει πλέον τις ημερομηνίες, ώστε να προχωρήσει σε απευθείας πτήσεις από το Τελ Αβίβ στα Ιωάννινα την καλοκαιρινή σεζόν και με ενδιάμεσο σταθμό τη Λάρνακα για τη χειμερινή σεζόν.
Στην έκθεση η Ήπειρος εκπροσωπήθηκε από την Περιφέρεια, το Δήμο Ιωαννιτών, την Ένωση Ξενοδόχων και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό.
Χθες για τα αποτελέσματα της έκθεσης παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου, ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κώστας. Βλάχος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη συνεργασία που έχει επιτευχθεί μεταξύ όλων των φορέων.
Η Περιφέρεια
Ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του, τόνισε ιδιαίτερα την συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των φορέων που συμμετείχαν στην Έκθεση του Τελ Αβίβ, υπογραμμίζοντας ότι χάρη σε αυτή «πετυχαίνουμε αποτελέσματα τα οποία δεν είχαμε μέχρι σήμερα».
«Η συνεργασία που γίνεται δια της Περιφέρειας, του Δήμου Ιωαννιτών και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, και τη βοήθεια από την κα. Αλέγκρα Μάτσα, έδωσε αποτελέσματα», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το περίπτερο της Ηπείρου είχε τη μεγαλύτερη ζήτηση στην έκθεση, μεταφέροντας μάλιστα και την διαπίστωση των υπευθύνων του ΕΟΤ στο Ισραήλ, σύμφωνα με τους οποίους υπήρξε τεράστια διαφορά ενδιαφέροντος σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες από τους Ισραηλινούς για την Ήπειρο.
Ένας πρόσθετος λόγος για το ενδιαφέρον αυτό, ήταν όπως είπε ο Περιφερειάρχης το γεγονός ότι το περίπτερο της Ηπείρου το επισκέφθηκαν πολλοί Εβραίοι Γιαννιώτες στην καταγωγή, οι οποίοι ζήτησαν μάλιστα την καθιέρωση απευθείας αεροπορική πτήση από το Ισραήλ στα Ιωάννινα.
«Όλοι αυτοί συζητούσαν και με τον υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρίας ΤUSAIR και με όλους τους παράγοντες που συμμετείχαμε στην Έκθεση. Βλέποντας το ενδιαφέρον που υπήρξε, μετά από αυτό, μας είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο από τον Απρίλιο να δρομολογήσει δρομολόγιο Τελ Αβίβ - Ιωάννινα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην Διεθνή Έκθεση του Τελ Αβίβ. Στείλαμε το μήνυμα προς όλους ότι με τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Με το να πηγαίνει ο καθένας μόνος του δεν γίνεται τίποτε», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης ανέφερε και τα εξής: ««Το ‘όλοι μαζί’ αλλάζει την κατάσταση κι αυτό δίνει μια ελπίδα να φέρουμε κόσμο και στα ορεινά και στα πεδινά. Το πρώτο που τους ενδιαφέρει είναι για τα ορεινά της Ηπείρου. Γενικότερα όμως είδα το κοινό μιας περιοχής που θα δώσει κίνηση και ζωή στον τόπο μας και θα χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο Ιωαννίνων».
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης, με αφορμή ερώτημα που του είχε τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για επιστολή Ισραηλινού τουριστικού πράκτορα που δήλωνε ότι θα διακόψει τη συνεργασία με την Ήπειρο λόγω των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες, ανέφερε ότι συναντήθηκε μαζί του και μετά την ενημέρωση που του έγινε, δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα και θα βοηθήσει και αυτός ώστε να πραγματοποιηθούν δρομολόγια προς Ιωάννινα.
Ο Δήμος Ιωαννιτών
Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Νίκος Γκόλας σημείωσε αρχικά πως «η δύναμη της συνεργασίας είναι αυτή που αποδίδει συνεχώς καρπούς στην προσπάθεια που κάνουμε να αναδείξουμε τον προορισμό Ιωάννινα σε ξένες αγορές όπως αυτή του Ισραήλ».
Στη συνέχεια στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως «για πρώτη φορά αισθανθήκαμε ότι εκπροσωπούμε έναν προορισμό που είναι αναγνωρίσιμος».
Ο κ. Γκόλας σημείωσε πως η ζήτηση που είχε το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση του Τελ Αβίβ γεμίζει με ελπίδες και αισιοδοξία για το μέλλον τόσο τους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και τους φορείς της περιοχής που στέκονται δίπλα τους όλο αυτό το διάστημα προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τον τόπο μας.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η έκθεση, εκτός του ότι απέδειξε πως η Ήπειρος και τα Ιωάννινα είναι πια ένας αναγνωρίσιμος προορισμός, έδειξε και τη σημασία που έχει η συνεργασία όλων των φορέων σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα φέρνοντας ως παράδειγμα τη συνεισφορά της κυρίας Αλέγκρα Μάτσα, γενικής γραμματέα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.
«Είναι πια στο χέρι μας οι απευθείας πτήσεις από το Ισραήλ κι εμείς σαν Δήμος κι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να γίνουν πραγματικότητα», είπε ο κ. Γκόλας ο οποίος εξήρε τέλος, το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών απ' όλους τους επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού κάτι το οποίο «κάνει τη διαφορά», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Κώστας Βλάχος, σημείωσε με τη σειρά του πως η «συλλογικότητα δίνει πάρα πολλά».
Στη συνέχεια πρόσθεσε και τα εξής: «Κάποτε έλεγα ότι πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή για να μπορούμε να μπούμε σε κάποιους προορισμούς ή με κάποιους στόχους επιλεγμένους. Και για το Τελ Αβίβ και για το Ισραήλ εν γένει, εμείς τον αγώνα τον κάνουμε από το 2008 – 2009. Και πιστέψαμε στον αγώνα αυτό και έχουμε αποτελέσματα. Ευχαριστώ τον κ. Περιφερειάρχη, τον εκπρόσωπο του Δήμου Ιωαννιτών κ. Γκόλα για τη συμπαράστασή τους, και όλους τους υπόλοιπους παράγοντες, επιχειρηματίες που ήταν κοντά μας. Πρέπει να πείσουμε τον εαυτό μας και να πειστούμε όλοι μας, ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί στην παροχή υπηρεσιών και να το διαχειριστούμε όσο μπορούμε καλύτερα. Ενωμένοι κάνουμε τα πάντα, σκόρπιοι δεν κάνουμε τίποτα». 
Τριπλή παρουσία σε Διεθνείς Εκθέσεις
Από την άλλη, με τη συμμετοχή της σε τρεις στοχευμένες διεθνείς εκθέσεις συνέχισε η Περιφέρεια Ηπείρου το πρόγραμμα συνδυασμένης - προβολής του τουρισμού και των τοπικών της προϊόντων.
Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη εβδομάδα συμμετείχε, όπως προαναφέραμε, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ, αλλά και στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Reisen που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Αμβούργο της Γερμανίας.
Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση, στην οποία προβλήθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για δραστηριότητες στη φύση τόσο σε ορεινές όσο και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Η συγκεκριμένη αγορά κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική διότι εκεί συγκεντρώνεται κοινό με πολύ υψηλό κατά κεφαλή εισόδημα με έντονο ενδιαφέρον για εναλλακτικές δραστηριότητες.
Τέλος, συμμετείχε, στη διεθνή έκθεση Fruit Logistica 2018 στο Βερολίνο. Σε αυτή συμμετείχαν παραγωγοί κυρίως από την περιοχή της Άρτας.
«Το αποτέλεσμα της συμμετοχής ήταν καταπληκτικό», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολύ καλές προσδοκίες για τους Ηπειρώτες παραγωγούς.
 Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: «Μαγνήτης» για τους Ισραηλινούς επισκέπτες
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 63601421132395355
Σχόλια
item