Μητσοτάκης: Κρούει των κώδωνα του κινδύνου για απώλειες στα εθνικά Μητσοτάκης: Κρούει των κώδωνα του κινδύνου για απώλειες στα εθνικά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μητσοτάκης: Κρούει των κώδωνα του κινδύνου για απώλειες στα εθνικά

Μητσοτάκης: Κρούει των κώδωνα του κινδύνου για απώλειες στα εθνικά

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα τοποθετηθεί επίσης για τη Novartis καθώς και για την oικονομία, επιμένοντας στην ανάγκη να εκπονηθεί ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα - Την Παρασκευή ταξιδεύει στο Μόναχο.

Tον κώδωνα του κινδύνου για «απώλειες στα εθνικά θέματα από de facto καταστάσεις που διαμορφώνονται εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών», αναμένεται να κρούσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα αναφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλυτικά στις τελευταίες εξελίξεις που προκαλείται από τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα τόσο στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ και θα ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση που τηρεί.


Εκτενή αναφορά προτίθεται να κάνει και στο «Μακεδονικό», εκφράζοντας τη διαφωνία του για την τροπή που φαίνεται να λαμβάνουν οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Ο κ. Μητσοτάκης θα επικρίνει τον προωθούμενο «τεμαχισμό της λύσης», επιμένοντας ότι ταυτόχρονα με το ονοματολογικό πρέπει να επιλυθούν και τα ζητήματα που άπτονται του αλυτρωτισμού.


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί την Παρασκευή στο Μόναχο για να μετάσχει στο Munich Security Conference, στο οποίο επίσης θα δώσει το παρών και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο τελευταίος, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε με τον αρμόδιο τομεάρχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε την πρόθεση να βρεθεί τετ α τετ με τον κ. Μητσοτάκη. 

Το αίτημα του κ. Καμμένου απερρίφθη από την Πειραιώς που υπενθύμισε ότι εκκρεμεί κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στην οποία έχει ζητηθεί να προσέλθουν οι αρμόδιοι υπουργοί.   

Novartis και οικονομία
Η συνεδρίαση της γαλάζιας της Κ.Ο. ήταν προγραμματισμένη (για τις 12 το μεσημέρι) προτού να προκύψουν οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά που αναμένεται να κυριαρχήσουν στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη.

Ο ίδιος, πάντως, θα αναφερθεί και στην υπόθεση Novartis, καθώς επίκειται η συζήτηση της πρότασης για σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης. Όπως επίσης και στα μεγάλα ζητήματα της Οικονομίας,  επιμένοντας στην ανάγκη να εκπονηθεί ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα.
Epirusblog Gr
5 of 5
Μητσοτάκης: Κρούει των κώδωνα του κινδύνου για απώλειες στα εθνικά
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8772368495121305763
Σχόλια
item