Γιάννενα: «Η Πολιτεία των Πουλιών»

           Γιάννενα: «Η Πολιτεία των Πουλιών»

Μια έκθεση με θέμα τα πουλιά που ζουν στην Ελλάδα, θα φιλοξενήσει από αύριο Σάββατο έως και την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου το Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20).

Πουλιά ενδημικά και μεταναστευτικά , απειλούμενα και κοινά. Ακουαρέλες, τέμπερες, ακρυλικά, χρωματιστά και όχι μόνο μολύβια είναι τα αγαπημένα υλικά των ζωγράφων. 

Οι καλλιτέχνες Χάρης Κουρουζίδης και Αποστόλης Χολέβας, με διαφορετικές διαδρομές και βιώματα, καλούν το κοινό να συνομιλήσει με τα έργα τους και να διακρίνει μέσα στον μαγικό χώρο της ετεροπροσέγγισης εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την ανάμνηση της Νεφελοκοκκυγίας, της ιδανικής πολιτείας που έφτιαξαν κάποτε τα πουλιά στα σύννεφα, όπως την φαντάστηκε ο Αριστοφάνης στους «Ορνιθες», αναζητώντας, ανάμεσα στον κόσμο των ανθρώπων και σ’ αυτό των θεών, «μια ευτυχία άπιαστη». 

Τα εγκαίνια της έκθεσης που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, το Εργαστήριο Οικολογίας του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η εταιρεία οικοπεριηγήσεων Plegadis, θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο, στις 8 το βράδυ. Παράλληλα, θα γίνει και φωτογραφική παρουσίαση με θέμα «Τα πουλιά της Ηπείρου» από τον Νίκο Μπούκα.


agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
           
Γιάννενα: «Η Πολιτεία των Πουλιών»
epirusblog.gr
5 of 5
           
Ιωάννινα 689297175353029830
item