Άρτα: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΚΗ Άρτα: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΚΗ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΚΗ


Άρτα: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΚΗ
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Πρέβεζας που αποτελούν το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο της Φιλιππιάδας, απέστειλαν την παρακάτω ανακοίνωση εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία «ΒΙΚΗ». 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Οι μικρομεσαίοι αγρότες, που εδώ και μερές έχουμε στήσει μπλόκο στον κόμβο Φιλιππιάδας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙΚΗ Α.Ε., που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την Πέμπτη 1 Φλεβάρη, όπως δηλώσαμε και με αντιπροσωπεία μας που επισκέφτηκε τους απεργούς το βράδυ της Πέμπτης 1 Φλεβάρη.

Ο αγώνας τους για την επιβίωση, για την καταβολή των δεδουλευμένων τους που φτάνουν και τους 12 μήνες απλήρωτης εργασίας, για τη συνέχιση της εργασίας τους είναι και δικός μας αγώνας. Άλλωστε αρκετοί είναι οι κτηνοτρόφοι-παραγωγοί που προμηθεύουν τη ΒΙΚΗ με κρέας και δεν έχουν πληρωθεί για την παραγωγή τους.

Η πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ που τσακίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, αυξάνει το κόστος παραγωγής, μειώνει τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα για τους παραγωγούς, ενώ φτάνουν πανάκριβα στους εργάτες, αυξάνει το φοροληστεία και απειλεί με πλειστηριασμούς, υποστηρίζοντας τους μεγαλοαγρότες, είναι η ίδια που καταστρέφει τη ζωή των εργατών για να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεργοδότες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα αφεντικά δεν έχουν κανένα άλλο στόχο παρά να παραφουσκώνουν τις τσέπες και τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες. 

Γι΄ αυτό δεν τους νοιάζει αν οι αγρότες ή οι εργαζόμενοι, όπως στη ΒΙΚΗ, έχουν να ταϊσουν τα παιδιά τους, αν μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ, τη δόση του σπιτιού ή του αυτοκινήτου, αν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες, αν απειλούνται από τους πλειστηριασμούς. Ο μόνος λόγος για να ανοίγουν ή να κλείνουν τα εργοστάσια είναι αν αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Είμαστε στην ίδια πλευρά με τους εργάτες. Όλοι στους δρόμους του αγώνα, σε συμμαχία, για την επιβίωσή μας. Να μην περάσει η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία.

Να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της ΒΙΚΗ, να συνεχίσουν να εργάζονται με σταθερή καταβολή των μισθών τους.

http://maxitisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΚΗ
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 8772318568538900909
Σχόλια
item