Άρτα: Χαιρετισμός Β. Ψαθά στην εκδήλωση για το Ιμαρέτ της Άρτας Άρτα: Χαιρετισμός Β. Ψαθά στην εκδήλωση για το Ιμαρέτ της Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Χαιρετισμός Β. Ψαθά στην εκδήλωση για το Ιμαρέτ της Άρτας


Άρτα: Χαιρετισμός Β. Ψαθά στην εκδήλωση για το Ιμαρέτ της Άρτας
Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς στην χθεσινή εκδήλωση με τίτλο «Το Ιμαρέτ της Άρτας. Ιστορία, αρχιτεκτονική και ζητήματα αποκατάστασης και ανάδειξης ενός από τα σημαντικότερα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα» που διοργανώθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, στα πλαίσια του κύκλου ομιλιών «Βραδιές Τετάρτης στο Μουσείο».

Ο κ. Ψαθάς αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και στο μεγάλο ενδιαφέρον που έχει δείξει η Περιφέρεια Ηπείρου χρηματοδοτώντας τις μελέτες αποκατάστασης και συντήρησης των μνημείων της Άρτας.

Η Περιφέρεια Ηπείρου από την πρώτη στιγμή πρωτοστάτησε στην προσπάθεια για την αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου του Ιμαρέτ και μέχρι στιγμής έχει χρηματοδοτήσει όλες τις απαιτούμενες μελέτες, κύριες και δευτερεύουσες, οι οποίες ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η κύρια μελέτη έχει υποβληθεί στο ΚΑΣ για έγκριση.

Ο κ. Ψαθάς επεσήμανε τις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Ηπείρου για τον πολιτισμό και τα μνημεία της Άρτας, μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται:

1). Η εγκεκριμένη μελέτη συντήρησης – αποκατάστασης της Παρηγορήτισσας, προϋπολογισμού 300.000 €.

2). Η ετήσια διάθεση πιστώσεων για τον καθαρισμό της κοίτης του Αράχθου και την προστασία του Ιστορικού Γεφυριού της Άρτας.

3). Η εκπόνηση μελέτης για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της αίθουσας εκδηλώσεων της Πνευματικής Στέγης του Μ/Φ Συλλόγου Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ», ώστε η Άρτα να αποκτήσει μια αίθουσα εκδηλώσεων σύγχρονη και λειτουργική.

4). Ανακοίνωσα επίσης την χρηματοδότηση των μελετών για την αποκατάσταση του 2ου τζαμιού της Άρτας, του Φεϊζούλ Πασά που βρίσκεται στην οδό Αράχθου.

Τέλος, ο κ. Ψαθάς ευχαρίστησε την κα Χριστίνα Παπαδημητρίου, τον κ. Σταύρο Μαμαλούκο και την κα Βαρβάρα Παπαδοπούλου για την συνεργασία που υπάρχει μεταξύ όλων με σκοπό την προστασία και την ανάδειξη των μνημείων της Άρτας.

maxitisartas.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Χαιρετισμός Β. Ψαθά στην εκδήλωση για το Ιμαρέτ της Άρτας
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 9159441477360216054
Σχόλια
item