Πρέβεζα: Προς... εξαφάνιση το υδατοδρόμιο στην Πρέβεζα Πρέβεζα: Προς... εξαφάνιση το υδατοδρόμιο στην Πρέβεζα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Προς... εξαφάνιση το υδατοδρόμιο στην Πρέβεζα

Πρέβεζα: Προς... εξαφάνιση το υδατοδρόμιο στην Πρέβεζα
Μεγάλες προσδοκίες δημιούργησε για επαγγελματίες και για την τοπική κοινωνία της Πρέβεζας η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας στις 10/7/2015, για δημιουργία υδατοδρομίου σε θαλάσσιο χώρο της πόλης, ωστόσο φαίνεται πως το “εισιτήριο” χάνεται.
Έγινε μάλιστα και ανάθεση σε εταιρεία, για τη χωροθέτηση-αδειοδότηση του υδατοδρομίου και εκδόθηκαν και τα σχετικά χρηματικά εντάλματα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Στην ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο του 5ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση «Γέφυρες Ανάπτυξης με την Ήπειρο», είχε τονιστεί: «Πρώτη και άμεση προτεραιότητα είναι η δημιουργία υδατοδρομίων στην Ηγουμενίτσα, εδώ στη Λίμνη των Ιωαννίνων, αλλά και στην Πρέβεζα». 

Παρ' όλα αυτά οι δεσμεύσεις αυτές μοιάζουν “κενό γράμμα”, καθώς απαιτείται μία τροποποίηση του Master Plan του λιμένα Πρέβεζας και έχει γίνει καταγγελία στο ΔΛΤ πως μία από τις δύο εταιρίες, υποψήφιες για να πάρει το έργο της τροποποίησης του MP, δεν κάνει καμία αναφορά στο σχεδιασμό του υδατοδρομίου στο λιμένα Πρέβεζας, παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της αδειοδότησης.

Αν έχει βάση ή όχι η καταγγελία αυτό θα αποδειχθεί στο μέλλον, ωστόσο υπάρχει και η αδυναμία χρηματοδότησης του υδατοδρομίου μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος και η ένταξή του σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό.

atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Προς... εξαφάνιση το υδατοδρόμιο στην Πρέβεζα
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 4241145782003439715
Σχόλια
item