Νέο «όχι» της ελληνική δικαιοσύνης σε τουρκικό αίτημα έκδοσης Νέο «όχι» της ελληνική δικαιοσύνης σε τουρκικό αίτημα έκδοσης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νέο «όχι» της ελληνική δικαιοσύνης σε τουρκικό αίτημα έκδοσης

Νέο «όχι» της ελληνική δικαιοσύνης σε τουρκικό αίτημα έκδοσης

Μία ακόμα απορριπτική απόφαση σε αίτημα έκδοσης των Τουρκικών αρχών εξέδωσε η ελληνική δικαιοσύνη. Αυτή τη φορά το Συμβούλιο Εφετών είπε όχι στην έκδοση του Μεχμετ Ντογκάν κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Ευσταθίας Καπαγιάννη.

Το Τριμελές συμβούλιο εφετών απέρριψε το τουρκικό αίτημα για τον πρώτο από τους 9 Τούρκους, κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για τρομοκρατία στην Καλλιθέα και στον Νέο Κόσμο, λίγο πριν από την επίσκεψη του Ερντογάν στην χώρα μας.

Η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευση της τόνισε ότι έχει ήδη αναγνωριστεί στο πρόσωπο του Ντογκάν η ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα από την Γαλλία.


«Προέκυψε από την προσκομιζόμενη απόφαση και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ότι στο πρόσωπό του υπάρχει το καθεστώς της συνθήκης της Γενεύης του 1951, καθώς ήδη η Γαλλία τον έχει ήδη αναγνωρίσει ως πρόσφυγα. 

Η συνθήκη η οποία υπερισχύει τόσο του Συντάγματος μας όσο και των υποχρεώσεων της Ελλάδας για την έκδοση.

Συνεπώς δεν επιτρέπεται η επαναπροώθηση στην Τουρκία για την οποία έχει ήδη κριθεί ότι κινδυνεύει η ζωή του και θα υποστεί βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση. 

Επιπλέον αποδείχτηκε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι διώξεις που υπέστη στη χώρα του πιθανολογείται πως έγιναν για τα πολιτικά και φυλετικά του φρονήματα. Αν εκδοθεί υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική του ακεραιότητα και τη ζωή του.

Την ερχόμενη Τρίτη ενωπιον του συμβουλίωου εφετών θα συζητηθεί το αίτημα έκδοσης για τον δεύτερο από τους 9 εκζητούμενους.
Epirusblog Gr
5 of 5
Νέο «όχι» της ελληνική δικαιοσύνης σε τουρκικό αίτημα έκδοσης
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 3938673612301273172
Σχόλια
item