Πρέβεζα: Εν μέσω αντιδράσεων εγκρίθηκε το έκτακτο επίδομα στους πλημμυροπαθείς από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας Πρέβεζα: Εν μέσω αντιδράσεων εγκρίθηκε το έκτακτο επίδομα στους πλημμυροπαθείς από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Εν μέσω αντιδράσεων εγκρίθηκε το έκτακτο επίδομα στους πλημμυροπαθείς από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας

Πρέβεζα: Εν μέσω αντιδράσεων εγκρίθηκε το έκτακτο επίδομα στους πλημμυροπαθείς από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας
Το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί άμεσα το έκτακτο επίδομα σε όσους πλημμυροπαθείς έχουν καταθέσει τα απαιτούμενο από το νόμο δικαιολογητικά να εξεταστούν άμεσα οι ενστάσεις που κατατέθηκαν προκειμένου το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση σε επόμενη συνεδρίαση.
Το θέμα της χορήγησης χρηματικού βοηθήματος σε κάθε πληγέντα του Δήμου Πρέβεζας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα 1και 2 Δεκεμβρίου 2017 συζητήθηκε για δύο περίπου ώρες στη συνεδρίαση της Δευτέρας του δημοτικού συμβουλίου όπου εξετάστηκαν οι ενστάσεις ορισμένων πλημμυροπαθών οι οποίοι ζητούσαν την αλλαγή της καταγραφής των περιουσιών τους από μερική σε ολική καταστροφή, τη διαγραφή κάποιων από τη λίστα των πλημμυροπαθών και την ένταξη κάποιων άλλων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαίλης σημείωσε μεταξύ άλλων πως η δημοτική αρχή ακολούθησε την διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο. "Έδωσα εντολή να εξεταστούν οι πέντε ενστάσεις που υπάρχουν και να γίνει αυτοψία στην περιοχή. Να δούμε τους λόγους έναν έναν και να έχουμε το πόρισμα της Επιτροπής. 
Νομίζω ότι θα πρέπει να πάμε όλοι μαζί. Αυτή είναι η πρότασή μου" ανέφερε ο Δήμαρχος Πρέβεζας και υπογράμμισε πως ζήτησε 60.000 ευρώ από το αρμόδιο Υπουργείο την περαιτέρω ενίσχυση των πληγέντων.
Στην διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν για το θέμα δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καταλογίζοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή για καθυστέρηση στις πληρωμές ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις από τις λεκτικές επιθέσεις, τόσο σε βάρος συμβούλων της πλειοψηφίας όσο και μεταξύ τους, κάποιων κατοίκων Λούρου που δυσκολευόταν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.
Ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Λάζαρος Πιπιλίδης σημείωσε πως δεν ήταν στο χέρι της δημοτικής αρχής να ανοίξει τα ταμεία και να δώσει το βοήθημα χωρίς να ακολουθήσει το νόμο και να συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα και πρότεινε να δοθεί το βοήθημα άμεσα σε όσους έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και σε δεύτερη φάση στους υπόλοιπους που έχουν κάνει ενστάσεις.
Εφημερίδα Βήμα της Πρέβεζας
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εν μέσω αντιδράσεων εγκρίθηκε το έκτακτο επίδομα στους πλημμυροπαθείς από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 6953553487507616618
Σχόλια
item